6 de set. 2012

Montserrat. La Codolosa. via " Punt Verd "



Dit i fet,

La tarda del dimecres vaig acompanyar al Joan Asín a acabar la seva nova via a la que, per cert, algú ja hi havia tret un pitó i un pont de roca. Es veu que la crisis fa estralls a la butxaca d'algun escalador i fins hi tot els ferros i les bagues velles els ajuden a arribar a la fi del mes !!

A la primera tirada hi varem tornar a posar una baga al pont de roca que havia desaparegut i ara hi ha de nou 2 pitons i dos ponts de roca. Es poden llaçar un parell d'arbres i emplaçar algun friend per millorar-ne la seguretat. Tirada fàcil i d'escalada agradable.

La segona tirada ja pica més. En el mur que hi ha a sobre de la R.1 el Joan hi ha clavat una pitonissa i un "bong" que asseguren una placa vertical de roca força bona, tot i que al principi no ho sembla. Passats els passos més difícils hi trobarem un pont de roca, si ningú se l'emporta, i tot seguit arribarem a un arbre que podrem llaçar. A continuació ens queda un mur extraplomat en el que no hi va entrar cap pitó i que va obligar al Joan a anar a la dreta a cercar una fissura a on clavar una escarpa petita a la que hi varem deixar una baga per fer-la més visible. Uns metres més amunt i sempre a l'esquerra dels espits de la via Josep Monistrol, hi ha un darrer pitó que assegura els metres finals abans d'entrar a la R.2.

En definitiva ha quedat una via que puja sense tocar les assegurances de la Josep Monistrol i amb la que hi comparteix els metres inicials i la R.2. El Joan ha volgut obrir-la amb un equipament clàssic, sense posar-hi parabolts.

Ens caldrà portar algun friend i tascons si volem incrementar les assegurances existents, tot i que no fa falta gaire material i es pot fer amb el que hi ha posat.

Via recomanable

Escalant la 1a tirada

El Joan netejant la 1a tirada


Equipant la placa de la sortida de la R.1

1 comentari:

Joan Prunera ha dit...

Ei mestre, encara queda lloc per obrir noves vies a la codolosa!!!
Tindrem que anr a probar-la... però a l'hivern

Salut i independència!!!