13 de gen. 2013

Terradets. via "Quo Vadis"



Feia dies que tenia ganes de tornar a Tarradets i aquesta via, recentment restaurada pels Galls de Lleida, era la millor excusa per anar-hi i finalment amb el Jordi i el Francesc ens hi vam apropar aquest dissabte. El dia era gèlid ( -4º) i a les 11 encara estàvem amagats dins el cotxe esperant que el sol escalfés una mica. Finalment ens vam decidir a sortir i mentre ens preparàvem, del cotxe del costat en surten 3 escaladors que també comencen a preparar el material i un d'ells se'ns acosta ( L'Escofet) per demanar-nos a on anem. Resulta que ells també volien fer la mateixa via però amablement desisteixen i en fan una del costat, crec que la "Bodas i banquetes"
Jo començo la primera tirada quan el sol encara no toca a la paret i al cap de 10 metres ja tenia els dits congelats i quan arribo al tram més difícil de la tirada (6a+) trec la tramposa i els estreps i passo en Ae aquest tram tant finet. El Jordi i el Francesc ho apuren molt més i si no fos pel fred segurament s'ho hagessin fet en lliure.
La segona tirada és un plaer ja que el grau és assequible i com tota la via, està ben assegurada.
La tercera i la quarta les fa el Jordi i se les treballa molt bé ja que hi ha passos realment difícils.
El Francesc agafa el relleu i fa la 5a. i la 6a. tirades enllaçant-les en una. En el sostre hi pengem un estrep ja que cal tibar de valent si es vol fer en lliure. El Francesc es queixa dels dies que fa que no escala i de les farres de Nadal però puja molt bé i es treu els passos amb una facilitat que ja voldria per mi !.
La 7a. tirada la faig jo i com que el temps ja se'ns tira a sobre i ara ens venien les tirades més lentes d'artificial, optem per escapar-nos a la dreta i anar a buscar la falsa feixa.
Per fer-ho cal fer un tram molt fi en descens i un cop estic assegurat al cable de la falsa feixa venen ells i deixem un vell mosquetó en el darrer parabolt i fan un descens més fàcil i elegant del que jo havia fet. aquí hi aniria molt bé una corda fixa de 6 o 8 m que facilités fer un rapel per arribar a l'inici de la falsa feixa.
Via molt recomanable, en la que haurem d'escalar o tibar de cintes quan el nostre grau no arribi al que et demana la via en lliure, però que mai patirem per l'exposició gràcies al bon equipament. Roca molt bona. Totes les reunions tenen anelles per rapelar.
Material 18 cintes exprés.

 Intentant escalfar els dits!!

 En el tram més fi de la 1a. tirada i encara a l'ombra

 Gaudint d'una escalada plaent en la segona tirada.

 El Jordi iniciant la mantinguda 3a. tirada.a on les assegurances no estan a tocar.

 Treballant el tram més difícil de la 4a. tirada

 El Francesc escalant amb elegància a la 5a tirada.

 Superant el sostre de la 6a. tirada.

 El Jordi a la falsa feixa.

 Foto-cim. Francesc, Jordi i Joan

5 comentaris:

joan asin ha dit...

Aquesta tinc ganes de repetir-la reequipada però ara fa molt fred, sou molt valents, je,je.

Lo Gall ha dit...

Hola Joan.Nosaltres eram al Torres d'Ager esmorzant , amb la intenció d'anar a fer la "homes i dones del cap dret" al Serrat de la Corona. Feia un fred que pelava i vam desistir. Anar a Terradets amb fred pot ser es pitjor que anar-hi amb tot el "torrao" del estiu. Ens en alegrem que us hagi agradat.
LO SERGI

Jaumegrimp ha dit...

Dissabte fèia molt fred, potser dels dies més freds d'aquest hivern, vaja moral Joan! amés la via apreta pel que veig, hi anirem però quan l'anticicló escalfi una mica mes.

Joan Baraldes ha dit...

Joan, quan estàvem al sol vam escalar bé, però al principi estàvem glaçats!
Sergi,La via segur que es repetirà molt.Felicitats.
Jaume t'agradarà segur !

JAUME ORS ha dit...

hola comopany !!! Tarradets encara és desconegut per a mi ... esperò poder anar-hi algun día d´aquest. una abraçda !!!