8 de gen. 2013

via " El Clau de Sant Félix"


Ja feia temps que m'estava mirant un pany de paret de bona roca a on, encara que a algú li sembli mentida, hi podia sortir una nova via en aquesta paret de la Codolosa que s'ha convertit en una zona d'escola i d'iniciació a les vies de més d'una tirada.
La via puja entre les vies "Full Equip" i "la Tribu" i va a cercar un placa molt interessant a la segona tirada i una fissura molt llaminera que hi ha a la 3a tirada.
El nom de la via li ve donat per un clau que un dia vaig veure clavat a la façana de l'església de Sant Félix de Sabadell, i que ara el trobareu assegurant la fissura de la 3a tirada.
La primera tirada no te gaire dificultat i ens deixa a la R.1 havent fet 25m.Hi trobareu 3 bolts
La 2a tirada supera el desplom de la 1a feixa que trobem a la paret per l'únic lloc a on la roca te continuïtat, tot i que els passos i son difícils . Hi trobareu 5 bolts
La 3a tirada supera el desplom de la segona feixa amb uns passos atlètics i va a cercar una fissura a on hi trobarem dos claus que asseguren aquest tram.La 3a R la trobarem un parell de metres per sobre de les R veïnes. En aquesta tirada hi trobareu 4 bolts i 2 claus.
La via està equipada tot i que com sempre, algun friend petit pot incrementar la seguretat en algun tram de la via.
Descens: Es pot baixar amb un sol rapel de 60m o bé continuar escalant 20 m  fàcils (amb un pas de V) fins a trobar una antiga reunió, que suposo que és de la via " el Ultimo Mohicano" i sortir caminant a l'esquerra ( Oest) fins a trobar la drecera del Fra Garí.
Material: 6 cintes exprés

Aquest dissabte vaig anar amb el Jordi a fer-hi la primera repetició però, el Toni i el Vicenç, que sempre es lleven molt d'hora i que es van cansar d'esperar-nos, van arribar abans a peu de via i van poder fer la 1a repetició de la via.
La dificultat màxima de la via si l'escaleu en lliure la trobareu a la segona tirada (6b), però caldrà confirmar-la en futures repeticions. Els passos més difícils de la via es poden fer en Ae.


Dades generals.

- Via: “ El Clau de Sant Félix ” 70m 6b ( V/ Ae obligat)

- Oberta:  per Joan Baraldés el gener del 2013

- Zona: Montserrat. Paret de la Codolosa

- Orientació:  Sud-est

- Equipament: Parabolts i claus

- Material necessari: 6 cintes exprés. (Algun friend ens pot ser útil)

- Aproximació: Aparcarem el cotxe en els carrers que hi ha sota el dipòsit d’aigua de Collbató i prendrem el corriol marcat que ens porta a la paret de la Codolosa. Fins al peu de via. 10’

- Descens: Un cop a la R.3 farem 1 rapel de 60m o marxarem caminant a cercar la drecera del Fra Garí

Les reunions estan equipades per rapelar la via


1a. Tirada. 25 m ( IV), escalada discontinua per plaques no massa difícils fins arribar a la R.1 (3 parabolts,)

2a. Tirada. 25 m. ( 6b) Comença amb un tram no massa difícil  fins arribar a una placa molt vertical de 6b(A0) assegurada amb 3 parabolts i enfilem un tram més fàcil que en lleu flanqueig a la dreta ens mena per una placa tombada i de bona roca d’uns 8 o 10 m. fins arribar a la R.2 ( 5 parabolts)

3a. Tirada. 20 m. ( 6a-) Comença amb un pas atlètic que podem fer en A0 que ens porta amb bona roca fins arribar a una fissura assegurada amb 2 claus i continuem per una placa tombada per arribar a la R.3.(4 parabolts i 2 claus)


Un cop acabada la via vam continuar amunt per anar a fer la via "l'àtic de la Codolosa" i escalar així més de 160 m. Fem així una nova integral a la Codolosa que bategem com a "Integral Independència" per anar fent boca del que aviat tindrem !!!
El descens el farem per la drecera del Fra Garí que trobarem a escassos 15m del final de la via.


 El Jordi un cop superats el passos difícils de la 2a tirada

 Les dues cordades a la 1a tirada de l'Àtic de la Codolosa

 Superant els passos difícils de la 3a tirada de l'Àtic

Foto-cim de les 2 cordades

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Així que aquell parell et van picar la primera repetició! ja no respecten res...jajaja
Hauré d'anar a conèixer aquest clau de Sant Fèlix, enhorabona per l'apertura.