18 de març 2012

L'Àtic de la Codolosa.Dades generals.

- Via: “ l’Àtic de la Codolosa” 95 m V+, ( A0 / V obligat)

- Oberta: per Joan Baraldés el març del 2012-03-19

- Zona: Montserrat. Paret superior de la Codolosa

- Orientació: Sud

- Equipament: Parabolts

- Material necessari: 8 cintes exprés i algun friend petit i mitjà.

- Aproximació: Aparcarem el cotxe en els carrers que hi ha sota el dipòsit d’aigua de Collbató i prendrem el corriol marcat que ens porta a la paret de la Codolosa. Deixarem el trencall de la Codolosa a la nostra dreta i continuarem seguint les marques de color groc i blanc ( PR) que és el camí de la drecera del Fra Garí fins que, a uns 10’ de pujada, el deixarem per entrar, per la nostra dreta, a la feixa a on acaben la majoria de les vies de la Codolosa. Travessem tota la feixa i, abans que l’agulla de la Balconada ens barri el pas, veurem l’inici de la via.

- Descens: Un cop a la R.3 grimparem uns 5 metres i en flanquejarem uns 15m a l’esquerra. ( fites) allí ja hi trobarem el corriol amb les marques grogues i blanques de “la drecera del Fra Garí” que, en uns 20’, ens deixarà de nou al cotxe.

1a. Tirada. 40 m ( V+), Inici de l’escalada pujant per una placa fàcil de III amb un parabolt que ens indica l’inici de la via. Arribem a una feixa i ja agafem un mur vertical que comença amb passos de V fins arribar a un diedre a on hi trobarem els passos més difícils de la tirada. ( 8 parabolts)

2a. Tirada. 30 m. ( IV+) Comença per una placa fàcil de III, per arribar a un diedre assegurat amb dos parabolts. Superat un tram terrós per l’esquerra, la via continua per una placa a on haurem de colocar, després d’un primer parabolt, algun friend que ens assegurin els darrers 10m fins arribar a la R.2 ( 3 parabolts)

3a. Tirada. 25 m. (V+) Placa vertical, amb molt bona roca assegurada amb 4 parabolts i que ens deixarà a sota d’un desplom que superarem per la dreta d’una savina morta. Els darrers metres passen a tocar d’una zona amb roca trencada. ( 6 parabolts)

Aquesta setmana, amb l'ajut del Miquel, vaig acabar d'equipar aquesta nova via a la part superior de la Codolosa. La via permet, si l'enllaces amb alguna de les vies de la part inferior, fer una escalada de 175m i, tot i que els canvis de reunions li trenquen la continuïtat, es converteix en una integral llarga i interessant.
El descens el farem pel camí de "la drecera del Fra Garí" ( senyals de color groc i blanc de PR) que en 20 minuts ens deixarà al cotxe, i que l'agafaré a escassos 20m de la darrera reunió. Únicament haurem de pujar uns 5 m més i fer un flanqueig a l'esquerra.
A la primera tirada de la Full Equip

El Miquel a l'inici de la 2a. tirada.

Fent la 1a. tira de l'Àtic de la Codolosa

El Miquel a la segona tirada, en un diedre molt maco.


Iniciant la 3a tirada.
En els passos més durs de la 3a tirada de l'Àtic de la Codolosa

5 comentaris:

joan asin ha dit...

Enhorabona, ja anirem a fer-la, aviat.

Gatsaule ha dit...

Doncs és una bona idea, poder allargar les vies de la Codolosa! Llàstima que ara ja em quedi lluny....

Jaumegrimp ha dit...

Gràcies Joan! ja tornem a tenir feina!!

JAUME ORS ha dit...

no pareu !!! JO quan pugui també encara que ara estic un pel en baixa forma, moralment i fisicament ... estic al PARO i això senta malament. Una abraçada.

Joan B ha dit...

Gràcies pels comentaris.
ja teniu una altra opció per fer força metres d'escalada.
Jaume, ànims que aquesta mala època no durarà per sempre, i l'escalada et farà distreure de les cabòries de l'atur !!

Salut i a tibar