28 de març 2012

Els cingles de Malanyeu


El diumenge, tot i que la previsió era anar a esquiar, la mandra d'anar a pistes i llevar-nos d'hora ens va fer canviar de plans i varem anar a caminar per Malanyeu.
Aquesta ruta, de la que trobareu el track al Wikiloc , és realment maca i interessant.
Dies endarrere ja n'havíem fet un tast quan feia molt fred i el salt d'aigua del camí del Graell estava completament gelat. Ara, amb la temperatura més alta i després de les nevades i pluges d'aquesta setmana, baixava aigua per tot arreu i alhora vam trepitjar molta neu.

El camí està ben senyalitzat amb senyals grogues i blanques de PR o senyals grogues. Nosaltres seguíem un track, tot i així varem deixar per un moment el camí, pensant que ens estàvem equivocant i varem grimpar una mica. Tot i això vam retrobar el camí i tot va quedar en un tram d'aventura interessant.

La ruta te uns 14 Km i 800 m de desnivell acumulat. En molts trams cresteja o careneja, en altres passa pel bosc ombrívol, travessa salts d'aigua, roques foradades i fa algun petit tram equipat amb cables, cordes i fins i tot una escala.
En definitiva una ruta molt maca que, sense anar depresa, us farà caminar entre 4 i 5 hores.


Al costat d'una casa molt moderna que tot i que no s'adiu gaire en aquest indret a mi m'agrada i ja voldria poder tenir.


Arribats a la creu el camí baixa en direcció a Sant Julià i nosaltres , pensant que ens equivocàvem, varem deixar-lo


Grimpant un pany de paret quan varem deixar per uns moments el camí senyalitzat i volíem arribar a la carena

Un tram equipat amb cable


La neu comença a ser més abundant del que esperàvem

carenejant amb molta neu.

el cingles de la paret de la To

La roca foradada


Desgrimpant el salt d'aigua del camí del Graell.


1 comentari:

Gatsaule ha dit...

Vau fer una volta molt bona! Quan hi ha neu a les carenes del Catllaràs, la muntanya sembla una altra! Molt bona la perspectiva sobre el cingle de la To!!