22 d’abr. 2013

Montroig: Vies "del Lluís" i "del Curset"




Aquesta setmana amb la colla vam pujar al Montroig , abans però varem passar pel bar de Bellcaire a on sempre és provable trobar-hi altres escaladors a qui saludar.( el Lluis i la Lourdes) ( Els Visas)
El Jordi i el Joanet van fer la via del Miqueluchi sortint pel diedre Blanqueta. Nosaltres, com que el Vicenç era la primera vegada que visitava la zona, amb ell i el Toni vam començar per fer la  "via del Lluís" per després acabar la jornada fent la "via del curset". Ambdues vies son de les més assequibles de la zona, estan ben equipades i la roca és prou bona, però no podem dir que son molt fàcils i en cadascuna d'elles hi ha passos a on caldrà tibar de valent i escalar concentrat.
Com que la 1a. via te quatre tirades i la segona dues, vam decidir que escalariem de primer dues tirades cadescun. Jo em vaig demanar les dues primeres, el Toni va fer les dues següents i el Vicençs les dues de la via del Curset.
1a. tirada. L'entrada a la via del Lluís per la via " Temps de Neu" et permet fer una tirada molt llarga, mantinguda en el V grau i ben assegurada.
La 2a. tirada és curta però força maca i amb molt bona roca. Com que només te 2 parabolts podrem incrementar les assegurances llaçant una sabina i amb algun friend.
La 3a. tirada la fa el Toni i també és força bonica.
La 4a. tirada te una sortida molt extraplomada que les ressenyes marquen com a V+ però que nosaltres no vam trobar la manera de fer-la en lliure i per tant vam haver de fer en A0. a continuació ens trobem un tram de diedre molt vertical i de bona roca, que podrem assegurar amb algun friend mitja o gran.
En definitiva una via molt maca i recomenable.

La  ressenya que portàvem de la via del Curset marcava que la primera tirada és de V i la segona te un tram de V+. Personalment trobo, després d'haver-la fet dues vegades, que a la primera tirada, si no segueixes bé la línia, pots trobar algun pas de V+ que et deixa collat al mig d'algun pas extraplomat, i en canvi a la segona tirada, tot i un desplom molt accentuat, si és fa amb tranquil·litat es passa força bé gràcies a les bones preses que t'hi vas trobant.
En definitiva una via també molt maca i recomenable.

material: per les dues vies en tindrem prou amb 14 cintes exprés i alguns friends per complementar les assegurances en algun tram.





 Entrada per la via "Temps de Neu" una tirada molt maca i mantinguda de V i amb un pas més finet que pot ser de V+

 2a. tirada, curta però bonica.

 El Toni a la 3a. tirada. Ara ja amb roca compacte i molt bona.

 El Jordi escalant la segona tirada de la via Miqueluchi.

 Nosaltres escalant la 3a tirada de la via del Lluís


 El Vicenç a la 1a tirada de la via del Curset.

 2a. Tirada. de la via, abans d'arribar al desplom.

El Toni en els passos desplomats de la 2a. tirada.

 Arribant al diedre

 Foto-cordada.

El Jordi i el Joanet sortint per la darrera tirada del diedre blanqueta..

2 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Hei Joan!!! Vec que no pareu, aixo es bó. La via del curset se li atravessa a molta gent. Un a abraçada
LO SERGI

Jaumegrimp ha dit...

Un parell de bones vies! El Montroig no deixa mai indiferent.