18 d’abr. 2013

Vies "Guzman" i "Rapsodia Bohemia" al Gorro



La tarda del dimecres varem anar a fer aquestes dues vies que el Joan i el Toni encara no hevien escalat.
La primera, la Guzman-Silva, és una via antiga que un dels seu creadors havia restaurat amb parabolts i que, no fa gaire algú ha decidit tallar-ne 3 o 4 que hi havia a la primera tirada..... Sort que és fàcil i amb tranquil·litat el Toni arriba a la primera assegurança que deu estar a uns 15m. A partir d'aquí ell se salta la R.1 i fa una tirada de 50m des del terra per arribar a la R.2. Decidim rapelar d'aquesta reunió i fer la via que puja per la seva dreta.
El Joan es posa a la Rapsodia Bohemia, que jo recordava que tenia uns passos inicials molt difícils, i veient-lo escalar em confirma el meu record de quan la vaig fer. Les assegurances allunyen, son velles i es mouen, segurament perqué ha haguantat més d'una caiguda, així que el Joan puja poc a poc, navegant per trobar les poques preses bones que ens han de permetre anar pujant. Passats els 15m primers, la paret es tomba una mica i les preses son més generoses, tot i que les assegurances encara allunyen més. La segona tirada és fàcil, molt semblant a la de la via anterior, a la qual creua abans de la seva R.2 per continuar uns quants metres més amunt. La 3a tirada te un pas extraplomat que a mi no m'ha sortit mai que l'he provat en lliure i que vaig tornar a resoldre penjant un estrep. Compte amb l'espit que hi ha, ja que és ta molt atrotinat i si peta tens una bona caiguda ja que és la 1a. assegurança des de la R.2. que està 10m més avall.
Tarda ben aprofitada.
També trobareu la ressenya i més fotos al bloc del Joan Asín


3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aneu aprofitant molt be les tardes! Podíeu haber completat la zona amb la Rebombori dels Masó.

Sergi Martínez ha dit...

glups...vaja tela...em feia gracia la rapsodia pero llegint aixo em sembla que paso....l'heu fet la liberty? pinta igual?

Joan Baraldes ha dit...

Jo fa temps que vaig fer la Liberty i em sembla que son per un estil.
Salut i a escalar