9 de maig 2013

Agulles. Cap del Guerrer. Via 40e. aniversari UME


 Aquesta ressenya ha estat modificada sobre la base de la que trobareu a la Noche del Loro

Aquest dimecres vam anar a Agulles a escalar a l'agulla del Cap del Guerrer. El Toni Gómez i jo ens varem posar a l'assequible i ben assegurada "UME 40e. Aniversari"  i el  Joan Asín i el Pep van anar a tibar fort i a patir una mica amb les assegurances de la via (2) " Pemeditación alevosia i nocturnidad".

UME. 40e. aniversari. 80 m. 6a/Ae
Equipada amb parabolts, la majoria molt rovellats !!!

1a. Tirada. Tot i semblar fàcil des del peu de via, un cop hi vaig ser posat, els primers passos per arribar al bolt els vaig trobar finets i molt difícils quan una panxa t'escup enfora per arribar al 4 bolt. Sense trobar-hi color vaig penjar-hi l'estrep per poder arribar al següent bolt i sortir d'aquest pas que jo diria que és més de 6a. Els darrers metres fins la reunió ja son fàcils.
15 o 20m . 6a / Ae. 7 o 8 parabolts.

2a. tirada. El Toni progressa amb elegància per una placa vertical i molt bonica que et fa gaudir de l'escalada i que te algun pas força finet i vertical que potser podria ser de V+.
30m V / V+. 10 o 12 parabolts

3a. tirada. Una nova placa, ara menys vertical però amb un pas a on haurem de parar atenció, ens farà gaudir de nou amb una escalada assequible i ben assegurada.
30, IV+/V 10 o 12 parabolts.

Material: Únicament necessitarem 10 o 12 cintes exprés.
Aproximació: Un cop arribats al refugi Vicenç Barber, cal continuar uns 75m i pujar per la canal que hi ha entre l'agulla de la Partió i la Màquina de tren. Uns 50m més amunt anirem a l'esquerra i enfilar-nos cap a la paret a on hi trobarem els parabolts de la via.

Descens. Amb un únic rapel de 55m arribarem al collet a on comença la via " Ocell Garratibat" i baixarem caminant fins a peu de via.

Via recomanable.

Inici de la via. Apretant en els passos finets abans d'arribar al pas clau de la tirada.

El Toni arribant a la R.1

Foto-cim de les dues cordades



5 comentaris:

joan asin ha dit...

Un altre a la llista de pendents, a veure a quí enganyo.

Jaumegrimp ha dit...

Bona activitat Joan! Una tarda molt ben aprofitada. M'apunto les vies.

Ferran Guerrero ha dit...

Hola , soc en Ferran Guerrero, hi ha un error a la ressenya, la via El niño Pelele, no esta aquí al Cap del Guerrer, el nom correcte es Terrorismo Policial (la vaig equipar jo i vaig fer la primera ascensio, la seva veina, la va equipar l'Edu Viana i vaig fer tambe la primera ascenssió)

La via El niño Pelele esta a una altre agulla mes a la dreta.

Merci i bona activitat.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Ferran,
Gràcies per la informació.
Ja he canviat el nom de la teva via a la ressenya.

Salut i a escalar

Ferran Guerrero ha dit...

Merci Joan.

Ens veiem per Montserrat.