23 de maig 2013

via "Camí d'en Barberà". Primer tram



 Aquest és el recorregut complert que intueixo que segueix la via tot veient la ressenya dibuixada que teniu a sota.


Aquest dimecres amb el Joan Asín vam pujar a Sant benet amb la intenció de fer la GEDE a la Prenyada però jo, pensant que tindriem temps per fer una escalada més llarga, li vaig proposar començar per la via " El camí d'en Barberà" i enllaçar-la amb la GEDE o bé continuar per aquesta via fins el cim de la Prenyada.
Però el temps esmerçat en fer aquesta primera part del camí d'en Barberà al final ens va fer desistir i donar per acabada l'escalada amb aquestes 5 tirades.

Arribem al refugi de Sant Benet i continuant pel camí que passa per sota del Gat i la Prenyada, trobem una torrentera prou desbrossada que ens porta fàcilment a l'inici de la via. Allí  hi veiem els espits que asseguren la primera tirada que marxen en una clara diagonal a l'esquerra. Lletres C B marcades a l'inici de la via.

1a. Tirada. 25m. V/V+.  Assegurada amb 8 o 9 espits marxa descaradament en diagonal ascendent a l'esquerra tot cercat la dificultat de la paret.

2a Tirada 15m. V. Assegurada amb 5 espits continua amb la mateixa tònica que la tirada anterior.

3a. Tirada. 25m. 6a / A0 Assegurada amb uns 6 o 7 espits i algun buril vell, aquesta tirada comença semblant a les anteriors però de seguida la paret es fa més vertical i les preses més escadusseres. Arribem a uns passos molt obligats a on, si no tens prou grau per superar-los en lliure, caldrà treballar de valent per poder sortir-ne ben parat. Un alien blau pot ajudar a arribar a un espit. A continuació s'enllaça amb una via més antiga assegurada amb burils vells molt allunyats que ens permet arribar a la R.3

Canvi de reunió. 10m. Farem un flaqueig fàcil fins entrar dins del bosc i arribar a la paret pròpiament dita de la Roca d'en Barberà.

4a. Tirada. 35 m. V/V+.  Assegurada amb 3 o 4 espits i diversos pitons comencem, ajudats per una alzina, arribant a un espit i amb uns passos molt verticals però amb bona presa arribem al segon espit. A partir d'aquí la via va a l'esquerra a cercar terreny menys vertical,a on hi trobarem un nou espit. També es pot seguir recte amunt a on un merlet i un pitó amb bagues velles ens asseguraran aquest passos molt verticals. Ara ja pujant pel fil de l'aresta anem trobant assegurances de burils, pitons i bagues velles fins que la paret perd verticalitat i arribem fàcilment a la R.4

5a. Tirada. 25m V/ V+. Assegurada amb diversos pitons. La tirada comença fàcil fins arribar a una panxa en la que hi trobem una fissura a on 3 claus ens asseguraran uns passos molt verticals que superarem ajudats amb la bona presa de ma que ens dona l'esmentada fissura. Fet aquest tram arribem facilment al cim de l'agulla.

Descens: rapel de 20 m fins el coll de la canal que separa la Roca d'en Barberà de la Prenyada.

 El Joan Asín a la 1a. tirada.
 Escalant la 2a. tirada

 El Joan mirant com poder superar els passos obligats de la 3a. tirada.


 En els passos de la 3a. tirada, els més difícils de la via.



 canvi de reunió.

 Inici espectacular i molt maco de la 4a. tirada.


 Arribant a la 5a reunió que es fa al cim de l'agulla d'en Barberà.


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan! quin "camí" més interessant!! aquesta no la tenia present, es veu molt interessant, ara que per una jornada sencera, me l'apunto, gràcies per divulgar-la.