21 de juny 2013

Cami de l'Alsina i via Verda





 He manipulat aquestes dues ressenyes per tal de que es vegi per on pugen les dues vies

Aquest dimecres quedo amb el Toni i trobem a faltar al Joan Asín que s'està recuperant del trencament del braç. Li proposo anar a fer la via Verda a l'agulla de la Miranda del pas dels francesos que el Manel i la Hita van ressenyar fa poc al seu blog. De fet li vaig proposar, per tal de no pujar gaires escales, començar per la via "el camí de l'Alsina" i a l'alçada de la R.4 flanquejar a l'esquerra per anar a cercar l'inici d'aquesta via, però un cop arribats a aquesta R.4 vam decidir continuar fins a dalt, baixar caminant per les escales i, un cop passat el pas dels francesos,  entrar pel corriol d'aproximació al peu de via. Així que finalment vam fer les dues vies complertes. Total 8 tirades i més de 200m. d'escalada.

Del camí de l'Alsina en trobareu molts comentaris a la xarxa. Jo ja l'he feta 3 o 4 vegades i cada cop em costa més fer els passos inicials de la 2a. tirada. Finalment els vaig fer amb dues tibades d'A0. Per mi aquell tram és un 6a i no un 5 com diuen les ressenyes. Les altres tirades son molt maques i ben assegurades i la darrera és d'una continuïtat que t'obliga a anar concentrat tota l'estona i que en algun pas jo li donaria 5+.

Pel que fa a la via Verda ha sigut una bona descoberta. És una via curta, te bona roca i està ben assegurada, excepte els 8m inicials que et fan pujar a buscar el primer espit molt concentrat per no caure. Aquesta via es pot fer en 3 tirades curtes o bé empalmant la primera i la segona, o bé la segona i la tercera. Un cop al cim trobarem el camí de Sant Benet a darrera mateix.
Via recomanable.

 Entrem a la via del camí de l'alsina pel diedre. Una tirada força polida i plena de brossa per la pluja.

 El Toni superant el difícil inici de la 2a tirada.

 Gaudint de la 3a. tirada.

 El Toni a la 4a. tirada.

 La llarga i bonica 5a tirada.

 El Toni muntant la 1a reunió de la via verda.

 Superant el tram desplomat de la 2a. tirada.

 El Toni arribant al cim de l'agulla.

 foto-cordada


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Heu fet una bona combinació, sí senyor
El primer llarg del camí de l'Alsina també comença a estar relliscós, ara però no tant com el segón que els primers passos són sabó, molt aleatoris.