17 de jul. 2013

Gorros: Vies "Montpart" al Gorro Frigi i "Ulu Apa" al Ullal de la Magdalena.






Aquest diumenge vaig quedar amb el Pere Joan per escalar junts a Gorros i li vaig proposar fer dues vies que encara no havia escalat mai, i això a Gorros comença a ser una mica difícil,
La gran clàssica, la Montpart, encara no l'havia fet perquè en els meus inicis havia pujat per la via de l'Adrià pensant que era la Montpart, i quan vaig saber distingir una mica millor les nombroses línies que pugen pel Gorro, no vaig trobar el moment d'anar-hi.
Fa poc temps que el Joan Prunera i el Quim van restaurar una mica la via posant algun parabolt al costat d'on hi havia burils i vaig pensar que ja era hora d'anar a fer la via.
Acabada la Montpart ens varem dirigir a peu de via de la Ula Apa, que jo havia començat a escalar farà un any, però que la boira i un lleuger plugim ens va fer abandonar.

Montpart. ( Gorro Frigi)

1a. tirada . 40m.  III+  1 o dos pitons (si els trobes). Roca trencada que cal controlar.
2a. tirada. 35m IV+ . 3 parabolts i 1 cap de buril ( si els trobes). Roca bona.
3a. tirada. 30m. IV+. 1 parabolt, i pont de roca i 1 espit.. Tirada que comença amb un flanqueig a la dreta per iniciar una placa molt vertical i amb la roca molt bona que acabarà fent una clara diagonal a l'esquerra.
4a. tirada. 25m. IV+ placa molt vertical i amb roca excel·lent que puja paral·lela a la via del Carles ( parabolts verds)
5a.tirada.30m III. Rapa fàcil sense cap assegurança de via però hi trobes 2 parabolts de la via del Carles.

 Material: 6 cintes, plaquetes recuperables, friends
Aquesta, tot i ser una via que no te grans dificultats, caldrà navegar per trobar la línia i les poques assegurances que te.
Via Recomanable.

Ulu-Apa ( Ulla de la Magdalena)

Aquesta és una via del Guillem que puja molt assegurada amb els ja típics parabolts grocs. Sembla mentida com sent una via que fa poc que es va obrir, alguna femella dels parabolts ja està rovellada.

1a. tirada 35m. III- . 3 parabolts. Tirada fàcil amb roca trencada.
2a. tirada. 20m. IV. 6 parabolts. Roca bona. Es pot enllaçar amb la següent tirada per facilitar que corrin millor les cordes a la 4a. tirada.
3a. tirada. 10m. IV. 4 parabolts. Curta ja que inicialment era l'inici de la tirada d'artificial.
4a. tirada. 20m. Ae.- V.  12 parabolts. Comença amb un flanqueig per anar a buscar uns passos extraplomats que es fan en Ae1 per continuar combinant Ae1 amb A0 i lliure amb xapatges laterals molt incomodes.
5a. tirada. 25m. V. 11 parabolts. Tirada amb un inici molt vertical però amb grans preses que et permeten progressar bé.

Material. 12 cintes exprés.

 1a. tirada de la via Montpart.

 2a. tirada. Al damunt una cordada a la via Stromberg.

 Inici de la 3a tirada.

 
Entrant a la R.3

verticalitat i grans preses a la 4a. tirada

 La fàcil 5a. tirada

 Foto-cim



Ulu Apa


 A la R.3 que va ser la nostra R.2.

 Iniciant la part d'Ae de la 4a.( o 3a.) tirada.


Inici de la vertical i bonica darrera tirada.