19 de set. 2013

Via "l'Últim Flutter" i intent de la " 18 de gener"


 Aquest dimecres per la tarda amb el Miquel vaig anar a repetir aquesta via que feia anys ja havia escalat i de la que recordava que hi ha un tram força difícil, tot i que en algunes ressenyes li marquen "V" !!
La 1a. tirada comença amb una placa d'escalada fàcil i plaent fins que arriba a una fisura a on cal colocar-se bé per fer el primer pas díficil de la via. Superat aquest tram ens apropem a la paret desplomada que te un inici engrescador amb molt bona presa però que tot seguit presenta uns passos molt difícils i desplomats que nosaltres vam fer en A0. La segona tirada és fàcil i agradable de fer, hi trobarem dos parabolts i podrem reforçar les assegurances amb friends i llaçant algun merlet.
La via es pot descendir amb un sol rapel de 60m, però nosaltres vam preferir fer-ne dos ( 28m i 25m) per evitar que s'enganxessin les cordes.
Via equipada amb parabolts tot i que algun friend ens anirà bé per la segona tirada.
Via recomanable

A continuació ens varem posar a la via del costat " 18 de gener" que cap dels dos havíem fet.
La primera tirada comença amb uns metres molt fins de V+ assegurats amb 2 parabolts i,  un cop superats, la placa va perdent verticalitat fins arribar molt fàcilment a la R.1 que es fa sota del desplom.
La segona tirada està graduada com a 7a i nosaltres la vam fer amb Ae. És una placa desplomada que està resseguida per una fissura a on es fan uns passos molt atlètics i que te una sortida obligada de 6a.
Aquí nosaltres vam topar amb la por a caure, tot i que està ben assegurada, i tant el Miquel com jo no van ser capaços de fer el pas de sortida del Ae per entrar a la R.2 i per tant queda pendent per un altre dia.
És un pas desplomat a on cal posar-se a l'ultim graó de l'estrep i aguantar l'equilibri per sortir-ne.
La tercera tirada coincideix amb la segona de la via de l'Últim Flutter i per tant ja l'havíem fet.



Via, " L'Últim Flutter"

 El Miquel iniciant la via.

 El Miquel escalant el tram de 6a/Ae de la 1a. tirada.

 A la segona tirada.


via " 18 de gener"

Recorregut de la via

 Un cop superats els metres inicials.


El Miquel mirant de fer la sortida del Ae.

Un servidor pujant per intentar el pas que es resistia i que tampoc vaig fer.

3 comentaris:

joan asin ha dit...

Un dia vam anar-hi a la 18 de gener i un cop a la R1, no ho vam veure clar vam deixar-ho estar.

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan, aprofitant encara les tardes eh? a la 18 de gener li tinc ganes, però em passarà com a tú que l'hauré de fer en artifo jejeje
suposo que en el pas de sortida et penalitzava el record de la Peque Mantecas no?

Joan Baraldes ha dit...

Si Jaume, trobar-me de nou amb el peu encallat en el darrer graó de l'estrep i caure endarrere m'ha vingut al cap sempre que torno a fer un pas a últims....