25 de nov. 2013

"Incondicionals de Malanyeu"Aquest cap de setmana amb el Toni hem acabat la via que varem començar l'anterior dissabte.
Ha quedat una via equipada només amb ponts de roca i un pitó que trobareu a la segona tirada. Per fer-la ens caldrà portar un joc complert de friends que utilitzarem principalment a la magnifica fissura de la 3a tirada a on hi posarem els més grans.
El descens el farem pels rapels de la via de la Carla. ( amb cordes de 60m. és recomanable fer 3 rapels de 30m. i recordeu que el darrer cal fer-lo des de les soques de la gran alzina que hi ha sota la R.1)
La via te 3 tirades, sent la primera i la tercera les més maques, amb una dificultat de V grau tot i que algun pas potser podríem donar-li V+ al no tenir cap expansió que els asseguri. La segona va cercant el millor pas entre la vegetació que hi ha a sobre de la R.1 i la tercera puja amb tendència a l’esquerra per separar-se del parabolts de la via Carla i cercar una fissura molt bona que ens portarà fins el cim.Dades generals.- Via: “ Incondicionals de Malanyeu ” 90 m V,  (V obligat)

- Oberta:  per Toni Alarcon i Joan Baraldés el novembre del 2013

- Zona: Malanyeu. Paret del Devessó

- Orientació:  Sud

- Equipament:  ponts de roca i 1 pitó

- Material necessari: 12 cintes exprés. Un joc de friends i els tascons ens seran útils per millorar les assegurances en els trams a on aquestes allunyen.

- Aproximació: Des de l’aparcament del camp de futbol cal seguir la pista que baixa direcció a l’església i seguir-la fins que després de 300m un pista amb senyals de PR ens fan baixar a l’esquerra fins a creuar el torrent per un pont de fusta, allí prendrem un corriol que puja per passar per sota d’una casa. Un cop allí tenim l’opció de seguir les senyals grogues i blanques del PR i baixarem a creuar una  segona riera, sovint seca, i amb una curta pujada ja estarem a peu de les vies.  El peu de la via es troba al costat mateix de la via de la Carla, Total 15 minuts

1a. Tirada. 35 m ( V) , Mur vertical amb bona roca. Equipada amb 9 ponts de roca i 2 bagues. 1 friend ens anirà bé per assegurar-nos entre el 5e i 6e pont de roca a on un pas pot resultar-nos més difícil i arribar al V+ si no sabem trobar les preses amagades.2a. Tirada. 35 m (V), Sortim de la R.1 de la via de la Carla anant a l’esquerra per no trepitjar-la o escalant el mur d’aquesta via a on hi ha un pitó. Per terreny fàcil anem a cercar la paret a on els ponts de roca ens indicaran per on continuar i poder escalar fins a trobar les alzines a on hi farem la R.2

Trobarem 6 ponts de roca i un pitó.3a. Tirada. 20 m (V) Aquesta tirada és la que te la millor roca de la via. Els primers metres son fàcils i pugen propers als parabolts de la variant “rapel” de la via  de la Carla. A continuació fa un clar flanqueig a l’esquerra a cercar unes fissures que ens permetran escalar el mur final que torna a ser molt vertical i bonic d’escalar. Trobarem 2 ponts de roca, una baga en un boix i podrem reforçar-ho amb friends. En els darrers metres cal fer un canvi de fissura per anar a buscar la de més a l’esquerra a on hi ha un pont de roca amagat.Descens: El farem aprofitant els rapels de la via de la Carla. Si portem cordes de 60m és aconsellable fer 3 rapels de 30m tenint en compte que el darrer no el podem fer des de la R.1 sinó que l’haurem de fer passant la corda per la soca de l’alzina que hi ha 5m a sota de la reunió.

 El Toni escalant la bonica 1a. tirada.

 Iniciant l'equipament de les tirades superiors.

 El Joanet, que juntament amb el Jordi i el Vicenç en van fer la 1a. repetició de la via, a la fissura de la 3a. tirada.

8 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Veient que darrerament no pares d'anar-hi, el nom està molt ben triat!!

Felicitats per la feina, a veure si m'hi arribo alguna estona!!

Joan B ha dit...

Ei Joan ,
A veure si t'agrada !!
per cert, en saps alguna cosa d'un via nova a la To " el jardí dels avis" ??

Gatsaule ha dit...

Res de res! Bé, el que he vist al blog del Luichy, però veient els aperturistes s'hi haurà d'anar. Se m'està girant feina!!

Grifone Pyrenees ha dit...

Hola Joan!
He vist el teu blog i tot el que fas. Crec que tens el perfil perfecte per ser el Grifone dels Pirineus. Saps de què es tracta? http://www.grifone.com/grifone

Anònim ha dit...

Hola Joans,

jo el que en sé és que inicialment trapitjava la via "Dau de brou" amb nombroses expanssions...

espero que aquest segon intent hagin sigut més respectuosos perquè sinó retirarem tota la ferralla afegida sense contemplacions!


salut, i bones escalades!

felicitats per la obertura i gràcies per cuidar aquestes parets!


Joan B ha dit...

Hola anònim.
Del teu comentari hem de deduir que van començar a equipar una línia i, com que algú els hi va dir que en trepitjava una d'existent, l'han canviat ?

Anònim ha dit...

vem tenir la sort de fer la primera repeticio de la via afectada, oberta per bons amics amb bastant d'esforç i que quan vem veure els fets ens van caure els ous a terra.... caldrà tornar-hi de nou perquè allò no era respectuós!

trepitjar vies es qüestionable, i fere-ho amb el trepant en mà sense contemplacions és passar de tot...

Marc M.

Joan B ha dit...

Bona tarda Marc,
Estic d'acord amb tu en que no s'hauria de trepitjar una via existent afegint-hi expansions, el problema apareix quan la via no te assegurances que puguin indicar als que venen darrera que per allí ja hi han passat altres escaladors.....
Salut i a escalar