10 de març 2014

Ager. Cap de Ras: via "Els Reis del Mambo"







La ressenya i la foto del Joan Asín






Després de molt de temps de no escalar per Ager, aquesta setmana hi hem tornat. Mentre la colla anaven a fer la via Montsiciana,  el Josep Santasusana, el Jordi Pardo  i jo anàvem a fer la via " Los reyes del Mambo" que puja a l'esquerra de la via Redrum i de la via Alkaid.
La via està equipada amb burils i xapes velles, que tot i que semblen estar en bon estat, mai saps del cert si aguantaran una caiguda o tant sols el pas d'un escalador... ( llegir la ressenya del Joan Asín).
A la via li caldria una restauració i segur que es repetiria molt més perquè és força maca, excepte els darrers 10 m que puja per una canal terrosa i bruta.
Pel que fa a la graduació, personalment trobo que la sortida de la R.1, que la ressenya marca V+, és un 6a/A0.
Tot i que està força assegurada, caldrà portar un joc de friends per reforçar-la allí a on el burils allunyen molt.
Un cop a la feixa és pot continuar amunt per qualsevol de les vies que pugen a la nostra dreta o resseguir el camí de la feixa per baixar fins la pista.
Nosaltres vam voler anar a la zona de l'agulla de l'embut per trobar als companys i fer alguna de les bones vies que hi ha allí.
Com que no portàvem la ressenya que us deixo aquí, i la meva memòria és molt dolenta, en comptes d'escalar alguna de les vies conegudes, vaig "encigalar" al Jordi per una via d'esportiva, la nº 7, que és molt difícil i que va acabar fent el Josep amb passos de A.1.
Feta aquesta via, vam decidir anar al cotxe i escoltar el Barça per la ràdio tot tornant a casa, i el que havia anat molt bé fins llavors.... va acabar amb una mal resultat !!!!

El Jordi i un servidor preparant-nos a peu de via.

 Assegurant des de la R.1 al Jordi que comença la via.

 Sortint en A0 de la R.1

Ja superats els passos extra plomats de la sortida.

 El Josep treballant en la placa/ diedre de 6a de la 3a. tirada.

Superat el pas d'inici de la 4a. tirada.

El Jordi provant la via d'esportiva de l'Agulla de l'embut.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ha de ser maca aquesta via Joan, ens la vam estar mirant quan férem l'Alkaid. Encara us van quedar forces veig.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Jaume,
La via està bé i la veritat és que es fa curta. Jo diria que està menys equipada que l'Alkaid i les assegurances son burils vells i algun espit.
Salut i a escalar