24 de març 2014

Descobrint una via antiga a la Codolosa.




Aquest dissabte la previsió del temps ens va fer quedar a Montserrat però quan pel matí vam veure que plovisquejava, creguérem que ja no podríem escalar. Finalment però va sortir el sol i vam anar a la Codolosa, a la zona més oriental, a fer les vies "Alimera", "La via de les cabres",  la "Reincidents" i per sorpresa en varem descobrir una que encara ni saviem que existia, i que puja entre les vies Alimera i Reincidents.
La via està equipada amb burils sense plaquetes que costen molt de veure.
Ha resultat ser una nova alternativa a les 4 vies ja existents en aquell pany de paret, poc difícil però interessant ja que cal equipar-la.
A la 1a. tirada únicament hi havia un pont de roca, ara n'hi ha dos. 35m. IV+. La Reunió la farem al costat d'uns matolls.
A la segona tirada hi trobem 3 burils sense plaqueta ( 1 d'ells te un parabolt de 8mm al costat i podem utilitzar-ho com a 1a. reunió) . 25m IV+. Reunió de 3 burils 2 amb plaqueta i un sense.
La 3a. tirada suposem que segueix la línia de la via Alimera. Nosaltres hem obert, deixant únicament un pont de roca, una línia que puja a l'esquerra de la R.2 i que passa per entre uns arbres per trobar una placa d'uns 10m fins arribar a uns altres arbres que ens barren el pas i a on hi farem 3a. reunió. 15m. V-
Un cop travessem la barrera de vegetació, un corriol ascendent ens portarà en 10m a la R.3 de la via Alimera des d'on farem els rapels de baixada.
Material : cal portar un joc de friends per completar les poques assegurances que trobarem.


Inici de la matinal . El Toni fent la via Alimera i el Suñol la via de les cabres.

 El Joanet i el Pany iniciant la segona tirada de la via de les cabres.

 Mentre nosaltres anem descobrint l'itinerari de la via sense nom els companys fan la via Alimera.

El Toni obrint una línia nova a l'esquerra de la R.2 de la via sense nom.

Nosaltres fent la via dels reincidents i el Joanet i el Pany repetint la via sense nom.

 El Toni a la segona tirada de la Reincidents.


 El Pany a la R.2 de la via sense nom i el Joanet pujant pel diedre.

 El Pany sortint de la via sense nom per entre la vegetació.




3 comentaris:

Mingo ha dit...

Doncs diumenge a Malanyeu s'estava molt bé, per cert vam dir adeu a Espanya.

Jaumegrimp ha dit...

Un bon recurs la Codolosa per dies com aquest dissabte, tan aviat fèia vent i fred com s'estava mitjànament be. Nosaltres vam estar una mica ventats i la Paklenica la vam deixar a la primera tirada d'on se surt caminant a fer la Cheroke altre cop, el Toni no l'havia fet...
Aquesta via que vau trobar, no serà la Lloveras Martin?

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume,
Aquesta via està equipada amb caps de buril sense plaqueta i no passa de V, en canvi la que esmentes tu crec que el llibre de Montserrat sud diu que està equipada amb espits i és de 6a+.
Jo diria que aquesta deu anar a l'esquerra de la que vam trobar nosaltres i puja per una placa vertical a trobar la reincidents, però no hi he sabut veure cap espit....
Salut i a escalar