3 de març 2014

"Tarannà domèstic" i "Estat de gràcia"






Aquest dissabte hem tornat a Malanyeu per fer un parell més de vies de l'Amadeu : " Tarannà domestic " i "Estat de Gracia". Jo ja havia escalat la primera via i per tant hem deixat que fos el Toni el qui anés de primer de cordada de manera que jo faria de primer la segona via i el Joanet la tercera que teníem intenció de fer.
Finalment només n'hem fet dues però hem acabat prou satisfets de l'escalada. Les vies estan únicament equipades amb algun pont de roca, que nosaltres hem incrementat amb algun de nou per tal de marcar més la línia per on puja la via. De totes maneres en totes dues vies s'hi poden posar friends i tascons a discreció per incrementar-ne la seguretat.
Tot i que son vies que encara no es deuen haver repetit gaire, i per tant cal parar atenció amb la roca, la veritat és que ens trobarem panys de roca excepcional que ens faran gaudir de valent. La dificultat en general no és molt alta i l´haver d'equipar les vies és el que li dona el seu atractiu.
Cal muntar les reunions de totes  dues vies. L'emplaçament solen ser arbres encara que, el lloc i el com, anirà al gust de les cordades.
Dues vies recomanables.
Material. Joc complert de friends i bagues llargues per arbres.
El descens el farem per la via Aina, a la que arribarem caminant per la cresta, i que te les reunions equipades per rapelar.

 El Toni iniciant la via Tarannà domèstic.

 A la R.1

 La bonica placa de la 2a. tirada. El Toni, un cop arribat al pont de roca a on jo he marcat la R.2, ell va continuar més amunt per muntar la R.2 a la cresta. Personalment crec que és millor fer-ho abans perquè així controles més als companys i assegures millor el pas més difícil de la via que trobareu a la sortida de la R.2

 Primers metres de la via "Estat de gràcia".

 Bonic diedre de la segona tirada.

4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Joan, ens va agradar força la via que ens vas recomanar, gràcies, per la recomanació i per la part que et toca com a obridor.
Vàrem baixar a peu i ens va agradar molt la caminada, ara si es vol fer una altra vis millor rapelar.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume,
Me'n alegro que us agradés la via " Adeu Espanya". Ja veus que encara teniu moltes feina a fer a Malanyeu.
Salut i a esclar

Gatsaule ha dit...

Agraït per les bones ressenyes, perquè n'havia sentit a parlar però no les coneixia. A veure si alguna tarda hi traiem el cap!!

Joan Baraldes ha dit...

L'Amadeu Pagès me les va passar i a mesura que les vagi escalant les aniré publicant.
La veritat és que en aquesta zona, tot i la vegetació existent que trenca la continuitat de l'escalada, hi trobem línies i panys de roca excel·lents i un bon terreny de joc per escalar amb autoprotecció.
Salut i a escalar