9 de juny 2014

Sant Llorenç de Montgai. La Formiguera. via " Los Chichos"

Aquest dissabte ens varem arriscar a morir de calor anant a la Formiguera, però la sort ens va acompanyar i uns quants núvols van tapar intermitentment el cel fent possible que escaléssim amb una certa comoditat.
Les vies escollides eren " los Chichos", la darrera de la factoria dels galls de Lleida, i l'Aberroncho que jo ja havia escalat però el Toni encara no. Alhora el Jordi i el Joanet anaven a fer la Diablillos a l'esperó Ramacha.

Los Chichos.

1a. tirada curta i fàcil excepte un pas molt atlètic en el qual, si no ets prou alt per arribar a les bones preses de més amunt, pot resultar força difícil. Podem posar un friend per millorar l'assegurament en el primer tram.

2a. tirada. Esperonet fàcil i de roca delicada, que ha estat sanejat però en el que cal tenir cura de controlar a on t'agafes.

3a. tirada És tracta d'un canvi de reunió en la qual únicament escalarem un pas fàcil de 2m assegurat.

4a. tirada. La més difícil, jo crec que te uns quants passos de 6a que ens van obligar a fer algun A0. tota la tirada és molt sostinguda i no et deixa relaxar fins arribar al cim.

Via equipada.


Un cop feta la via vam fer un rapel de 30m i van escalar la 3a. tirada de la via els 50 del Guti, que puja a la dreta i que és molt bona. Te uns primers metres molt finets i difícils, i la resta son per xalar.

Tornem a rapelar i anem a la R.1 de la via Aberroncho i fem les dues tirades finals. La 2a. és molt fàcil i la 3a. és realment bona, amb passos molt verticals de V+ ( 6a-) però amb unes preses molt bones.
Molt recomanable.
Finalment, i gràcies a que els núvols ens tapaven una mica el sol, encara vam fer la darrera tirada de la via Savina Wall, que també és molt maca.

matinal ben aprofitada.







 Primers metres de la via los Chichos.
 Sortida de la R.1. fent l'únic pas una mica vertical d'aquesta tirada.

El Toni a l'inici de les dificultats de la darrera tirada.

Escalant la darrera tirada de la via els 50 del Guti.

2a. tirada de la via Aberroncho.

El Toni a la vertical i bonissima darrera tirada de l'Aberroncho.

Escalant la via Savina wall