27 de juny 2014

Trio d'activitats.
Aquestes festes de Sant Joan amb la Neus hem fet una escapada al Pirineu que ens ha permès fer una ruta en btt pel llac de les Bulloses, una excursió pel Circ de Pessons i una via Ferrada a Ordino ( Segudet).
En total tres activitats ben diferents que hem alternat amb una mica de turisme per la Cerdanya i Andorra.El diumenge pujàvem a la Cerdanya francesa i aparcàvem el cotxe a l'entrada de la carretera que porta a les Bulloses. Des d'aquest punt agafàvem una pista asfaltada que puja en direcció als Angles i més amunt la deixàvem per fer una volta per pistes forestals i baixar fins a trobar la carretera per on els autocars pugen als turistes a les Bulloses. Un cop deixem endarrere les Bulloses arribem a les pistes d'esquí de Pyrenees 2.000 i aquí, com que havia planificat la ruta amb el Google Earth, vam agafar un corriol no ciclable que ens va fer empènyer la bici durant 1 km fins a trobar una pista que puja a la part alta de l'estació d'esquí on de nou vam tornar a pedalar fins arribar a Bolquère i per un corriol molt maco a Mont Lluís i finalment a on teníem aparcat el cotxe.
Una ruta molt maca de 32 km i uns 700m de desnivell positiu acumulat, amb l'únic però del tram a on varem haver d'empènyer la bici, i que podríem haver estalviat agafant, un cop feta la 1a. baixada del llac de les Bulloses, un camí que pujava molt fort per una pista d'esquí. Trobareu el track a Wikiloc.


 Que fas amagada..... has vist el llop ??? Arribant a les Bulloses per la carretera asfaltada. Una pista en baixarà des de les Bulloses fins a l'estació d'esquí que es veu al fons.

 La pista es converteix en camí....

 De sobte el camí es converteix en corriol de muntanya i em de baixar de la bici.....

 Després d'empènyer la bici durant 1km de pujada, tot i que el camí és molt maco, l'humor se'n comença a ressentir....
 Ja de nou per pista, arribem a l'estació de Pyrennes 2000. Bolquera.

El dilluns pujàvem fins a Grau Roig per aparcar el cotxe al costat del restaurant del Cubil. Haviem fet un tram de pista  força costerut que només es apte de fer amb un 4x4.
Sortim en direcció a la collada de Montmalús i en 1h i 15' ja estem al cim de Montmalús. A partir d'aquí anem carenejant tot el circ de Pessons, passant pel pic de Ribols a on hi veiem una cordada d'escaladors que puja per la via de l'esperó. Seguint el corriol carener passem pel pic de Pessons i arribem a la collada dels Pessons per on baixa el GR.  Com que en aquest punt únicament hauríem fet la meitat del Circ, decidim continuar i, tot seguint unes marques roses d'una cursa de muntanya, arribem al Pic d'Ensagents. A partir d'aquí es va començar a complicar l'excursió ja que la cresta es va fer molt  difícil de seguir i ens va portar a un punt molt penjat i sense possibilitats de continuar. Això ens va obligar a recular i  anar a buscar "les collades baixes d'Emportona" per poder , tot flanquejant per pales de neu, arribar a un coll sota el pic alt de Cubil i així poder baixar, per unes fortes pendents herboses, fins els estanys de la Solana i trobar el GR que ens portava de nou al cotxe.
Excursió molt maca i assequible, però que pot ser força més difícil si hi trobem neu i no portem material adient, ja que en algun punt es travessen pendent molt verticals. Pujant al Montmalús unes nuvolades molt amenaçadores ens feien pensar que la sortida acabaria abans del previst.
 Les flors de muntanya !!

 Travessant unes pales de neu per poder retornar a la cresta que havíem hagut de deixar.

Ja de nou a la plana del circ de Pessons, gaudint de la bellesa dels molts llacs que ens envoltaven
El dimarts, festivitat de Sant Joan, com que només disposàvem del matí abans de tornar a casa a preparar el sopar per celebrar el Sant, ens vam decidir per fer un parell de vies ferrades fàcils que hi ha a Ordino (Segudet)
Per arribar-hi cal anar a Ordino i un cop a dins, deixar la carretera que porta a Arcalís i entrar a la part alta del poble. Allí, en una rotonda trobarem un indicador que diu Segudet i en poc més de 500m el camí asfaltat s'acaba i haurem d'aparcar el cotxe en un espai ja previst i senyalitzat per fer-ho. En deu minuts arribarem al inici de les ferrades que alhora és el punt a on acaba el barranc de Segudet i a on també hi ha un parc d'aventura,
Les dues ferrades comencen en el mateix punt. Nosaltres vam començar per la de l'esquerra i un cop acabada, vam baixar de nou al punt d'inici per fer la de la dreta fins a un punt a on s'ajuntava amb l'anterior i allí hi ha un corriol per deixar-la , si no es vol repetir el tram de dalt.
Son unes ferrades fàcils, però no per això poc emocionants i divertides, molt ben equipades.


 El camí d'aproximació molt ben senyalitzat.

 Plataforma de fusta a on acaba el barranc i comencen les ferrades.
 La Neus encara tenia temps per collir plantes per fer la seva fabulosa Ratafia casolana.