13 d’abr. 2015

Via "Yolanda Cortés"



Aquest dissabte amb el Toni vàrem tornar a l'Abella de la Conca per obrir una nova via per una línia que havíem vist molt interessant al costat de la via de la Pepa.
Com que el dissabte era l'aniversari de la dona del Toni, la via porta el seu nom com a regal d'aniversari.
Ara ja hi ha 3 vies que pugen al cim d'aquesta Torre Xica i que per tant podem combinar-les i fer una jornada complerta.


Dades generals.

- Via: “ Yolanda Cortés ”130 m V+ Ae,  (V+ obligat)
- Oberta:  per Antoni Alarcón i Joan Baraldés l’abril del 2015
- Zona: Serra de Carreu. La Torre Xica
- Orientació:  Sud
- Equipament:  parabolts i ponts de roca.
- Material necessari: 10 cintes exprés. Un joc de friends i els tascons ens seran útils per millorar les assegurances en els trams a on aquestes allunyen.

- Aproximació: Entrarem al poble de l’Abella i ens dirigim a l’església, pocs metres més amunt hi trobem el dipòsit d’aigües del poble. Ens enfilem al marge de la seva dreta i resseguim la paret uns 25 metres fins que trobem el peu de via.  Des de l’Església  3 minuts.

1a. Tirada. 25m (IV/Ae). Un esperó molt vertical amb passos explosius al seu inici i diversos ressalts per arribar a la Reunió . R.1 Llaçar un gran bloc i equipada amb 2 ponts de roca.

2a. Tirada. 45 m (IV+), Sortim de la R.1 a la dreta a cercar uns ressalts,  la tirada és molt fàcil i trobarem ponts de roca per marcar el camí que ha estat sanejat. Només trobem un tram difícil per entrar a la R.2
Trobarem  ponts de roca, bagues i un tascó abandonat.
R.2 en 2 parabolts.

3a. Tirada. 25 m (V+) Aquesta tirada te molt bona roca. Els primers metres pugen per a una placa vertical que ens farà progressar  tot cercant els millors passos per colocar-nos sota el desplom i arribar a la R.3. Trobarem 4 parabolts i 1 pont de roca.
R.3 en 2 parabolts.

4a. Tirada. 35 m (V+/Ae)  Els primers metres pugen per a una xemeneia molt vertical que superarem en lliure molt difícil o en Ae fins que 10m més amunt arribem a una zona molt difícil a on trobarem un tram d’Ae. Fins arribar a una fissura equipada amb 2 ponts de roca que ens permet arribar a un tram més fàcil que ens portarà prop del cim a on un darrer pas difícil ens portarà a la R.4 compartida amb la via “ La Pepa”


Descens: Podem utilitzar el rapel de la via Mariquita Pérez . 30m  per la cara Oest i desgrimpar  uns metres fins a trobar el camí de baixada que ens portarà a peu de via. O Rapelar per la via Pepa.




Equipant el primer tram de la via.

 La placa vertical de la tercera tirada, potser la més maca de la via.

 El Toni sortint de la xemeneia i equipant la darrera tirada.

Contents de la feina feta a la R.4. compartida amb la via de la Pepa.

El Toni a peu de via dedicant-li el nom de la via a la seva dona.

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per les apertures Joan i Toni! Ara ja hi deu fer massa calor aquí oi?

Jaumegrimp ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan Baraldes ha dit...

Ei Jaume,
Aquest dissabte va fer la temperatura perfecta. una mica de fresca per no suar .
Aviat, quen arribi la calor caldrà cercar cares nord però de moment s'hi està bé
Salut i a escalar