15 de juny 2015

Paret Bucòlica: via " Olaya"





Aquest dissabte vam desafiar les previsions de pluja i ens vam dirigir al Prepirineu amb l'esperança de que no plogués..... i ho vàrem encertar !!!, no va ploure fins que ja haviem acabat d'escalar i fet la cervesa a Coll de Nargó !!!

La via triada va ser una que feia temps que donava voltes a la llista de pendents, la via Olaya, una via totalment desequipada i que per tant haurem de protegir amb friends, tascons i bagues savineres.
La via comença uns 30 m a l'esquerra de la classica " Balsam de Tigre" i a 2m de la via " Carquinyoli"
De fet molta gent aprofita els primers 4 parabolts de la via Carquinyoli, però cal anar per una fisura a la seva esquerra.
Durant tota l'escalada només trobarem equipades les reunions amb espits, un parell d'elles amb una xapa d'anella molt especial. Creuarem la via Balsam de Tigre dues vegades i pujarem uns metres al costat de la Terra de Dinosaures. Aquestes referencies ens poden anar bé per intuir la línia d'aquesta via, que cal anar descobrint tot cercant sempre el camí més lògic i fàcil de la paret. Tot i això trobarem algun pas delicat a cada tirada i en un parell d'ocasions ens haurem de concentrar de valent i tibar fort, així a la segona tirada i especialment en la sortida de la 6a. tirada, la verticalitat dels diedres ens farà dubtar de que la via sigui fàcil.
Via d'aventura molt maca i recomanable.
La baixada la farem seguint el camí fitat que acaba de remuntar la cresta per la cara Nord fins a trobar el punt a on tornem a la paret per trobar una feixa que ens portarà a la canal per la que em pujat.

 Al inici de la via, tot i que pujo per la línia correcta, no em puc estar de xapar un parabolt de la via carquinyoli, la unica assegurança fixa que xaparem durant tota l'escalada.

  A la R.1

 El Toni encarant els dificils metres del diedre d'inici de la 2a. tirada.

 A la 3. tirada ens creuem amb dues cordades que estan fent la Balsam de tigre.

 El bonic diedre de la 3a. tirada, a on se suposava que hi tobariem l'unic pitó de la via.... però no hi era !!

 La 5a. tirada és una caminada fàcil per canviar de reunió.

 La sortida de la 6a. tirada ens planteja el pas més difícil de la via.

 La darrera tirada ens trobem encara amb algun tram finet que ens farà escalar més del que sembla des de sota.

 foto-cim amb les dues cordades que anavem.




1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats per la via! i per desafiar el temps amb encert i la calor...