26 d’oct. 2015

" La via de les 5 feixes"



Aquest dissabte amb el Toni vàrem tornar a Vilanova de Meià per tal d'acabar la via que havíem començat a obrir la setmana passada.
Amb aquesta via volíem iniciar l'escalada des de la mateixa carretera i arribar a dalt tot de la carena tot cercant i enllaçant els panys de roca escalable, i per tant creuant les 5 feixes que els separen, d'aquí en ve el nom de la via.
Aquesta és doncs una via sense la continuïtat que trobem a les vies de la Roca dels Arcs i que pot no ser interessant per a alguns escaladors, però que te l'atractiu de començar a la mateixa carretera i de poder escalar alguns panys de roca molt interessants.
La via està força equipada i per la 4a. tirada haurem de portar 12 cintes exprés,  tot i això com sempre és recomanable portar un joc de friends per quan les assegurances allunyen.
Les tirades més maques i difícils son les 4a. i la 5a.
Pel que fa a la dificultat de cada tirada l'haurem de concretar més endavant quan la repetim sense anar carregats amb tot el material d'equipar.
De moment ho deixem amb un 6a, per algun dels passos difícils que trobarem, però que es poden fer en A0

Descens: Hem deixat una instal·lació de rapel a la R.5 en un arbre, i una a la R4. amb 2 parabolts amb anelles.

De la 6a. tirada en baixarem caminant fins a la R.5
1 rapel de la R.5 fins la R.4 bis i caminant fins la R.4
1 rapel de la R.4 i caminant fins les cordes fixes ( es poden rapelar) i continuarem caminant fins a peu de via.
Caldrà anar molt en compte alhora d'anar caminat a trobar el rapel de la R.4 i l'acabament de les cordes fixes. En una propera visita i deixarem una corda fixe per evitar el risc d'una relliscada fatal.

Inici de la via.

 El Toni equipant el magnífic diedre de la 4a. tirada.

 Equipant la placa de la 5a. tirada.

 Obrint els darrers metres de la via.

Foto de la cordada un cop acabada la feina.

5 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Així que dissabte éreu pel Pas Nou, no us vam veure i això que érem aprop. Vam marxar d'hora.
Amb aquesta roca deurieu flipar no? llàstima de discontinuïtat perquè es veu una línia maca.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume,
Llastima de no haver coincidit per poder-vos saludar.
La roca es molt bona en la majoria de les tirades tot i que, al ser una via nova, com sempre cal anar en compte ja que no està del tot sanejada, especialment a la darrera tirada a on la roca és més trencada.

Si hi aneu a fer-la ja em diràs que et sembla

salut i a escalar

emili martínez ha dit...

Hola Joan. sóc l'Emili, l'altre dia vàrem anar, amb el Ton Bahí, a fer la via de les 5 feixes. No estem segurs d'haver-la fet correctament, doncs sortien parabolts per tots costats. Vam fer la 2a, la tercera i la quarta (sensacional ¡). No te'ns pas la resenya exacta de la via ? Salutacions i bon any ¡¡¡¡

Jordi ha dit...

Tot i que es una via amb llargs curts per culpa de las feixas ,tots els llargs son interessants sobretot a destacar el llarg del diedre que val molt la pena.Nosaltres vam baixar caminant per el cami de l,esquerra mirant la paret i penso que es baixa molt mes rapit,doncs amb uns 20 minuts maxim vam arribar a la carretera.

Mingo ha dit...

Joan vam fer la via el dia 24/12/19, la via m'ha agradat força, totes les tirades tenen el seu passet, però coincideixo amb tu que que la 4 i 5 son les més boniques, la segona esta molt bé i l'entrada a la via també. Només he trobat exposat arribar al primer parabolt de la 4 tirada, doncs no vaig trobar cap fissura per assegurar,i evitar una bona nata si caus abans de xapar el bolt, doncs el lloc es desplomat. Enhorabona per l'apertura