14 de juny 2016

Serra de les Canals

Aquest dissabte volíem anar a mirar-nos alguna línia per equipar a roca Narieda, al costat de la via Baga Total, però al arribar a la zona vàrem veure que ara ja no es pot pujar en cotxe fins la cadena que barrava el pas per la pista, cal deixar-lo a la carretera, i la línia que havíem intuït mirant les fotos de la paret, no la vàrem veure tant clara.... en definitiva ens va fer mandra pujar carregats fins allí dalt.
Com que la previsió del temps anunciava núvols i per tant ens podíem atrevir a posar-nos en alguna cara sud sense por de morir-nos de calor, vàrem tornar fins a Oliana per anar-nos a mirar la Paret de les Canals. Una paret de roca a controlar però molt atractiva i propera . Només teníem informació de les vies " Sol de mitjanit" i " La pawnee Fiction" així que ens vàrem acostar a la paret que hi ha a damunt del Castell i la nostra sorpresa fou que hi havia una línia de parabolts.
Nosaltres vàrem començar a obrir una línia a la seva dreta i vam equipar dues tirades, de 30m i de 55m.
Un cop a la feixa superior vam veure que hi havia dues línies de parabolts a la nostra esquerra i unes cordes fixes a la dreta. Així que aquella zona aviat tindrà unes quantes línies per escalar.


L'inici de la paret és a on la roca està més bruta i cal sanejar-la

A mesura que guanyem alçada la roca millora.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats per a la dscoberta, que duri. Des d'aquí també us volem encoratjar a obrir vies però que siguem concients del que fem. Malanyeu ja és un cau de merda, parlant clar i ja no hi cap cap via evident... heu comentat a gent de la zona que voleu obrir al Ferrús, només dir-vos que sigueu concients del caràcter d'aquell pany de roca, difícil i respectat. Si la vostra intenció és obrir un linia de parabolts brillants més, deixeu-ho córrer, perquè allà no és repsectaràn com (de moment) s'ha estat fent a Malanyeu. Us ho diem una colla de gent, veïns de aquestes parets i que veiem tristos com any a any van perdent el seu encant. No és ni pretén ser en cap to ameneçedar, però hi han moltes vies per escalar arreu, i no cal obrir amb un estil tant poc respectuós avui en dia.
espero que deixeu la maquina i les ferrates a part per un temps.
Una colla que escala molt i pía poco. salut!

Joan Baraldes ha dit...

Hola anònim,
Em sap greu no poder-te saludar pel nom però tu ho has volgut així, no se per què.
No se si heu escalat alguna de les vies que hem obert, però jo no m'atreviria a dir que son una línia de parabolts ni molt menys una ferrada. De fet algunes han estat criticades per manca d'expansions. Però no has de patir per res, la propera via que obrirem només tindrà les expansions justes, com fins ara.
Salut i a escalar.

Unknown ha dit...

hola, anonim: en l'unic que estem d'acord, és que Malanyeu ja no hi caben més vies, i si hi caben és només integral, PAUL PREUSS ja ho practicava al principi del segle passat, i no entenia una altra manera d'escalar (però s'ha de ser molt bo obligatòriament), que pot ser.Parles de les vies que s´han obert aqui i alla amb una ètica i respecte i en canvi dius: "de moment s'estan respectant les vostres vies", dedueixo per les teves paraules que ets el vigilant del berguedà , cosa que m'alegra, perquè no em trobés tan sols per aquestes contrades. Hauré de fer com a montserrat, enviar tota la paperassa per teu vistiplau no sigui que us emprenyeu, i estigueu molt tristos.els consells que dónes com són gratis, sempre són benvinguts.pero jo et donaré un altre i també gratis .VIU i DEIXA ESCALAR, i pensa que el món no gira al voltant d'un, i que el sol es posa per a tots. Al que dius que les nostres vies són una parabolada o una ferrada, vull pensar que les repetit i tens un coneixement clar, mes que res per tu i la teva colla, perquè jo si que les he repetit cadascuna d'elles
alarcon :un escalador que només es dedica els dissabtes a pujar per les parets que pot i no piula mai
.PD aquesta és una excepció ... salut i bones grimpades