12 de jul. 2016

Integral a la cresta dels Cingles de la CreuetaAquesta setmana el Toni no va poder sortir a esclar i jo vaig quedar amb el Pere Joan Bosch per anar a fer la integral de la cresta dels Cingles de la Creueta, a sobre de la Nou de Berguedà. Al tractar-se d'una cresta esdevé una escalada discontinua, ja que es convinen panys de roca vertical, a on ens cal escalar, amb d'altres a on grimparem o caminarem. Tot i això no deixa de ser una activitat interessant en la qual nosaltres hi varem fer 24 tirades. El primer tram de la cresta el farem a l'ombra, la qual cosa es d'agrair en aquesta epoca de forta calor. Quan s'arriba al collet per on passa el camí que uneix la casa d'Espades amb la de la To, hi trobarem la via " matins a la fresca" i "la via del tronc", nosaltres vàrem escalar la Matins a la fresca però podiem haver escollit la del tronc, que puja al seu costat, o bé rapelar i fer les dues abans de continuar escalant la cresta.
Hi ha trams molt selvatics en els quals ens caldrà cercar el millor camí per continuar. Trobarem un tram de baixada a on farem un rapel de 10m i un altre a on desgrimparem un tram força vertical .Això li dona un punt d'aventura i descoberta a l'activitat que, per alguns serà un incentiu, i per altres un inconvenient.
En definitiva es tracta d'una excursió vertical a on hi escalarem passos difícils en els que, tot i estar equipats ens anirà bé portar un joc de friends, i força trams de grimpar i caminar pel fil de l'aresta.
Aproximació. Comencem a escalar al costat mateix del camí i el retorn el farem en 20 minuts d'agradable passejada.

Punt a on iniciarem l'escalada de la cresta.El mateix tram de la cresta vist des d'una altra prespectiva.

En Pere Joan a la primera tirada de la cresta.

 
 Sortint en lliure del tram d'artificial de la 3a. tirada.

 Reunions còmodes i a l'ombra.


Els Cingles de la To ens observen al sol mentre nosaltres estem a l'ombra.


 Un dels molts trams de cresta fàcil. En Pere Joan iniciant la via Matins a la Fresca

Al Fons el Pedraforca sembla observar la nostra escalada.


En Pere Joan iniciant el darrer resalt de la Cresta.
2 comentaris:

Amadeu ha dit...

Després dels ressalts que heu obert amb parabolts al costat esquerra de la via del 2011 la integral segueix la via oberta el 2011 o aneu també per els laterals fins al final?
Salut

Joan Baraldés Santamaria ha dit...

Hola Amadeu,
En una cresta com aquella és difícil separar-se de la línia. Suposo que bàsicament seguim la via oberta tot i que en algun tram ens decantem cap a la dreta a cercar la millor roca.
Salut i a escalar