18 de jul. 2016

Narieda Oest. Via "El Baron Rojo"




Aquest cap de setmana la previsió de la meteo ens deia que la calor apretaria de valent i, seguint una recomenació del Pere Joan, vaig proposar al Toni d'anar a la cara Oest de la Roca Narieda, en concret al sòcol que queda a sota de la via Xelo Bam.
Des de la carretera, davant d'una petita esplanada a on s'hi poden aparcar 3 cotxes, surt un corriol que anirem seguint amb clara tendencia a l'esquerra ja que la nostra via, El Baron Rojo, és la que queda més a l'esquerra. Tant l'aproximació com l'escalada la farem totalment a l'ombra i això potser és el que més em va satisfer de la via. Trobar el peu de la via ens va costar una mica ja que només portavem una ressenya d'un dibuix de l'Armand Ballart que havia sortit publicat en un monogràfic de la Roca Marieda. Nosaltres hi hem deixat un parell de fites en el punt a on cal deixar el corriol i atravessar uns metres de vegetació per arribar al peu de la paret.

La via està equipada amb espits vells i rovellats. El primer el trobarem a uns 8m del terra i costa de veure. La R1. és nova i nosaltres la vàrem deixar equipada per rapelar. Al seu costat n'hi ha una altre de vella i 5m més amunt una segona també molt vella i que segurament era la original. Des d'aquesta R.1 es pot arribar al terra amb rapel de 30m molt just.
La primera tirada, amb força  vegetació que ens tapa les preses, es deixa fer amb una dificultat de V i algun pas de V+.
La segona tirada, és molt més vertical i difícil.  I tot i que la ressenya que portavem deia que era de Vº, jo hi vaig fer diversos passos d'A0.  A la seva dreta hi veurem espits d'una altra via i que acaba a la mateixa R.2.
Nosaltres hi vàrem deixar un maillon i cordinos nous per poder rapelar amb més seguretat.

 El Toni en els primers metres de la via.

Sortint de la R.1

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

No coneixia aquestes vies, deurieu fer-ne alguna altra després, no?

Anònim ha dit...

👏👏👏