11 d’oct. 2016

Via "Malalts de roca"


Finalment hem acabat la via que estàvem obrint a Coll Roig ( Montgrony).
Aquest dissabte vàrem netejar i equipar la fissura de la darrera tirada deixant així acabada aquesta via de 5 tirades.

El David va tenir l'honor de fer-ne la 1a. repetició i, tot i que en algun tram encara li cal una mica més de neteja ( n'hem fet molta) ens va dir que la via li havia agradat.
La via comença uns 4m a l'esquerra de la Derzu Uzala.


Dades generals.

- Via: “ Malalts de roca ”135 m 6a,  (V+ obligat)
- Oberta:  per Antoni Alarcón i Joan Baraldés l’octubre del 2016
- Zona: Montgrony. Coll Roig.
- Orientació:  Sud
- Equipament:  parabolts, tacs i ponts de roca.
- Material necessari: 12 cintes exprés. Un joc de friends ens poden ser útils per millorar les assegurances. 

- Aproximació: Venint de Ripoll entrarem al poble de Campdevànol i anirem direcció Gombrèn i al santuari de Montgrony. 500m abans del santuari deixarem la pista encimentada per agafar una  pista forestal a ma esquerra que passa per davant del refugi de les Planelles i que ens portarà fins a coll Roig.

1a. Tirada. 30m (IV+). 2 parabolts i 7 bagues. Inici travessant una zona amb arbres per sortir a una placa i superar un desplom per l’esquerra, continuem tot cercant la roca sanejada fins la reunió. R.1 2 parabolts.

2a. Tirada. 25 m (V), 2 parabolts 6 bagues. Sortim de la R.1 resseguint una fissura vertical a cercar uns ressalts fàcils fins entrar a la placa vertical de 15m, arribem amb passos difícils a la R.2 que fem en 2 parabolts.

Canvi de reunió. Caminem 8 metres per dins la vegetació de la canal

3a. Tirada. 30 m (V) Els primers metres pugen per unes canaleres molt marcades fins arribar a un desplom que un cop superat ens manarà a la placa que ens farà progressar  tot cercant col·locar-nos sota una sabina per entrar a la R.3. Trobarem 4 parabolts i 1 tac i 3 ponts de roca.
R.3 en dos parabolts.

4a. Tirada. 25 m (V+)  Els primers dos passos per sortir de la reunió son els més difícils per entrar al diedre. Un cop allí la branques dels arbustos sanejats per obrir la tirada ens poden ajudar i fer fàcil la progressió fins la 4a Reunió. 1tac, 7 bagues. R.4 dos parabolts

Canvi de reunió. Caminarem 10 m fins a trobar el camí i la reunió de la via Derzu Uzala, Continuarem 10 m a l’esquerra fins a trobar la continuació de la via.

5a. Tirada. 25 m 6a (V+/A0)  Els primers metres pugen per a un petit esperó que et permet entrar a la placa que superarem en lliure  amb tendència a la dreta fins que 15m més amunt arribem a una zona més vertical que ens portarà al inici d’una fisura que superarem amb passos difícils fins la R.5 .  5 parabolts, 3 bagues i un tac. R.5 en 2 parabolts.


Descens: un rapel de 25m ens deixarà al camí de retorn al cotxe,

Inici de la via. 
 Sortida de la R.1

 Primers metres de la 3a. tirada.

 R.2 bis. Una petita plataforma pels peus.

 Un tac assegura un tram de les canaleres de la 3a. tirada.

 Atacant el diedre de la 4a. tirada.
 des de la R.4 cal caminar per arribar al camí que passa per sota de la 5a. tirada.
Els cotxes aparcats a coll Roig.

Des de l'aparcament de Coll Roig, amb la paret al darrera, un cop acabada la via i feta la 1a. repetició.

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Enhorabona, Joan! S'haurà de tastar!

Jaumegrimp ha dit...

Així que ja l'heu acabat? doncs haurem d'anar a trèure el nas per aquí, que fa temps que m'hi vull arribar i no hi ha manera.

Joan Baraldes ha dit...

Jaume, aquesta zona t'agradarà segur i podràs fer-hi força vies millor que la nostra, però si aquesta també t'agrada, això compensarà la feinada que hi hem fet.
Salut i a escalar

Unknown ha dit...

Felicitats per la feinada, avui la em fet el Toni Céspedes i un servidor, els tacos de fusta li donen un plus de aventura. Felicitats de nou.

Joaquim Gil ha dit...

La via és molt bona i ben trobada, esta netejada i l'equipament és perfecte... En Santi la vol re-equipar!!! perdra tot el seu encant...