28 de maig 2017

Aresta dels Cantinals



Aquest dissabte feia calor i cercabem un lloc a on escalar protegits del sol. Finalment el David ens va proposar anar a repetir l'aresta dels Cantinals, a on ell hi va perdre un camalot del 2 la darrera vegada que hi va anar, i volia buscar-lo per si, amb molta sort, el podia trobar.
A l'aresta dels cantinals, tot i que hi toca el sol, totes les reunions estan a l'ombra i la calor es fa suportable.
El David es va fer en lliure els passos que estan marcats com A0 i Ae i nosaltres també vam poder apurar en lliure algun dels A0.
Finalment no vàrem trobar el friend perdut del David, però vam gaudir d'una matinal d'escalada en un lloc preciós i tranquil, i quan més picava el sol, vàrem escalar a l'ombra de la cara Nord de l'agulla superior dels cantinals.
La via està força equipada però haurem de portar un joc complert de friends per algun dels trams que, al tenir bones fissures, permeten assegurar-se amb friends.
Aquesta escalada no te gens de continuitat ja que després de cada agulla podem trobar el camí, però és prou interessant com per dedicar-hi un matí i descobrir un lloc nou a on hi podem arribar en 10 minuts d'aproximació en baixada si aparquem el cotxe al final de la pista que porta a la cara Sud del Pedraforca.
 
 Inici de la cresta, una paret de 30 m molt maca.

 R.1

 2a. agulla.

 Superant el pas aeri de V+/A0

 Inici d'un tram amb força vegetació.

 Superant els passos d'Ae (6b) de la penultima agulla.

 Equipant amb friends la bona fissura dels darrers metres de l'agulla.

 Superant els primers metres de la darrera agulla.

 A0,(6a) a l'aresta final.

 
Escalant a l'ombra de la cara Nord de l'agulla superior dels cantinals.


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Llàstima de Friend! es veu maca l'aresta, queda apuntada.