7 de maig 2017

Kin Pont de Rock



Ressenya del blog de la noche del loro

Aquest dissabte hem pujat a l'Abella de la Conca a escalar una via del Remi i el Luichi. "Quin Pont de Rock" que feia dies que teníem a la llista de pendents.
L'aproximació molt curta i l'entorn de la via ja fan que aquesta escalada sigui interessant.
L'inici de la via està marcat per una fletxa i queda a l'esquerra d'unes vies fàcils que pugen per unes plaques tombades al costat del camí de baixada.
La primera tirada és fàcil i unicament la humitat de la paret, fruit de la pluja que ha caigut a la nit, hi han afegit un punt de dificultat. Jo he enllaçat aquesta tirada amb la segona, (60m) arribant així fins al peu del diedre de la 3a. tirada i fent reunió en un arbre.
Encaro amb respecte la 3a. tirada que puja al costat d'un marcat diedre. No hi trobareu cap assegurança, tot i que, si es vol, es poden xapar un parell de parabolts de la via esportiva que puja a la seva dreta, però el friends hi queden molt bé i per tant es pot pujar força assegurat. La R.3 la trobarem uns metres per sota de l'inici de la via ferrada.
La 4a. tirada ressegueix uns metres la via ferrada, sense gaire dificultat, fins que marxa a l'esquerra i ens planta cara un petit desplom, assegurat amb un parabolt, que és el pas clau de la tirada.
La 5a. tirada comença amb una fissura que escalarem amb bavaresa  i acabarem amb passos molt fàcils per arribar al peu del gran pont de roca per on passa el camí de baixada.
La 6a. tirada puja aprofitant els parabolts d'una via esportiva que li donen una dificultat molt més alta que la de les anteriors tirades trencant una mica la tònica de l'escalada tant pel que fa a les assegurances com a la dificultat.
La 7a. tirada et fa escalar unes plaques llises però trencades per unes fissures horitzontals que et faciliten la pujada i el poder-te assegurar.
Durant tota la escalada ens ha acompanyat un fort vent que ens ha fet desistir de fer el rapel volat que marca la ressenya. Hem iniciat un llarg flanqueig per anar a buscar el final de la via "bon voyage parmis les anges" i així poder baixar caminant, però hem arribat a unes plaques llises i amb molta vegetació que ens barraven el pas i hem decidit tornar a la R.7 i equipar-la per rapelar fins la R.6 i d'aquesta fins al camí de baixada.
Una via interessant, que per escalar-la haurem de portar un joc complert de friends i 10 cintes.

 Inici de la via. una fletxa ens el marca.

 Magnifica segona tirada que ens haurem d'equipar.

 Esperonet de la 3a. tirada. La ferrada puja per la seva dreta.

 La 3a. tirada ressegueix un bon tros la via ferrada fins que marxa a l'esquerra a cercar un desplom.

 Fissura de la 4a. tirada que escalarem en bavaresa.

 El Toni assegurant al David a la 5a. tirada que comença en el gran pont de roca.

 El David superant els passos de 6b amb molta solvencia.

 El Toni treballant en els passos difícils de la tirada.

 El David, ben abrigat pel fort i glaçat vent que ens va bufar durant tota l'escalada.

 El Toni superant els darrers metres de la via. Nosaltres finalment vàrem decidir equipar per rapelar aquesta tirada i també l'anterior per arribar així al camí de baixada.