9 de gen. 2018

" La Pantera Rosa"




Finalment hem acabat de sanejar aquesta via. El Toni és un obsessiu de la neteja i no para fins que han sortit preses amagades a sota la terra.
La via, al igual que les seves dues veïnes, està trencada per diverses feixes i per tant no és és una escalada de continuïtat i te diverses escapatòries. De fet al baixar es pot fer desgrimpant diversos trams.
La via està equipada amb algun parabolt i moltes bagues en ponts de roca o arbres.

Dades generals.
- Via: “ Pantera Rosa ” 190 m V+,  (V/A0 obligat)
- Zona: Serra de Carreu. 
- Orientació:  Sud
- Equipament:  parabolts i ponts de roca.
- Material necessari: 10 cintes exprés. Un joc de friends ens seran útils per millorar les assegurances en els trams a on aquestes allunyen.

- Aproximació: Entrarem al poble de l’Abella i ens dirigim a l’església, pocs metres més amunt hi trobem el dipòsit d’aigües del poble. Un corriol que primer baixa i després puja ens portarà a peu de les parets. L'anirem resseguint uns 300m, primer de pla, passant per sota de moltes vies d'esportiva, i finalment pujant fins que trobem el peu de via.  Des de l’Església  hi trigarem 18/20 minuts.

1a. Tirada. 30m (V+). Una placa al principi tombada que travessa 2 feixetes per arribar a la Reunió . Trobarem 1 parabolt i alguns ponts de roca. R.1 equipada amb 2 parabolts.

2a. Tirada. 25 m (V), Sortim de la R.1 a cercar una alzina,  la tirada és molt maca i hi trobarem una placa a on hi ha un pas de V assegurat amb un pont de roca.
R.2 en 2 parabolts.

3a. Tirada. 20 m (II) Aquesta tirada ens serveis per fer una canvi de reunió i arribar al peu del següent tram vertical.
R.3 neta.

4a. Tirada. 50 m (V+) Aquesta tirada comença per una placa llisa, a on hi ha un tasco abandonat, a cercar un arbre al peu d'un diedre  que ens farà progressar  fins a sota d'un parabolt que assegura uns passos molt difícils que superarem per l'esquerra. Trobarem 1 parabolt i diversos ponts de roca.
R.4 en 2 parabolts.

Farem un canvi de reunió caminant 10 metres  a l'esquerra.

5a. Tirada. 30 m (V) Aquesta tirada comença  per anar a cercar uns ressalts fissurats i tot seguit una placa amb roca excel·lent ens permetrà  progressar fins arribar a la feixa de la reunió.Trobarem  bagues en ponts de roca.
R.5 en 2 parabolts.

Farem un canvi de reunió caminant 15m a la dreta.


6a. Tirada. 45 m (V/V+) Aquesta tirada comença per una fissura per anar a cercar una feixa que serà l'inici d'una llarga placa d'adherencia . Trobarem diversos ponts de roca.
R.6 en un arbre per tal que sigui més còmoda, tot i que abans hi ha el rapel de dos parabolts.


6a. Tirada bis. 30 m (V) Aquesta tirada comença al costat mateix que la 6a. i la podem fer un cop rapelada l'anterior. comença per una fissura per anar a cercar un esperó  desplomat que superarem per l'esquerra. Trobarem un pont de roca a l'inici.
R.6 bis de dos parabolts.


Descens: Farem una combinació de rapels i desgrimpades. 

- 1rapel de 45m fins R.6
- 1 rapel de 30m i petita desgrimpada per anar a trobar la R.4
- 1 rapel de 50 m fins la R.3
- desgrimparem fins la R.2
- desgrimparem 45m en diagonal per la dreta(mirant avall) a trobar el camí que ens portarà a peu de via


 Inici de la via. Una baga rosa ens el farà veure.

  segona tirada. placa molt maca.

 4a. tirada. una llarga placa amb passos de tota mena.

 5a. tirada. una bonica placa fisurada.

 6a. tirada. una llarga placa amb passos difícils d'adherència. la reunió la farem còmodament en un arbre i el rapel a la instal·lació de dos parabolts que hi ha abans.