2 de des. 2018

Obrint via




Aquest dissabte anem a l'Abella de la Conca i, mentres en Pany i jo ens dediquem a obrir una nova via, en Jordi i el Joanet escalen la via" Llaç groc" que surt del costat mateix.
En el camí d'aproximació ens trobem i saludo al Nico, el propietari del refugi, que està guiant a una colla d'anglesos, i més tard, tot baixant de les vies ens trobem al Joan Pere i a la Montserrat que havien escalat "la pantera rosa".
La via que hem iniciat, i que tenim intenció de continuar fins al cim, te actualment 4 tirades i està equipada amb parabols i ponts de roca. Com les vies que te al costat va cercant panys de paret compactes i està tallada per feixes i trams que has de caminar.

Començo jo equipant la primera tirada que resulta ser molt maca i continuo amb la segona que tot i tenir algun pas dificil, es de transició ja que te trams fàcils.
La tercera tirada l'obre en Pany i comença amb uns metres preciosos a on les preses van apereixent com per art de màgia. En Pany allarga la tirada molts metres i va a parar a la R.4 de la via Llaç groc.
Per no trepitjar ni anar massa aprop d'aquesta via ens desplacem uns metres a l'esquerra i fem la R.3 bis.
Continuo jo equipant la 4a. tirada, que comença amb un pas de Ae, i continua 45m per una placa molt maca que alterna passos difícils amb d'altres de més fàcils.
Des de la R.4  intuim que podem continuar fent una tirada de 40m II/III- fins arribar al peu de la darrera tirada de la via del Llaç groc i escalar la que de ben segur és la tirada més maca i dífícil d'aquella via.
Ara ja es pot escalar aquest tram obert, però la via continuarà fins el cim.





 Acabada d'equipar la primera tirada, en Joanet em fa la foto des de la R.1 de la via Llaç groc.


 En Joanet escalant la Llaç groc.

 En Jordi Puig assegurant al companys.

 Equipant la segona tirada de la nova via.


En Pany obrint la tercera tirada per una placa molt maca .

 Equipant l'inici de la 4a. tirada, que comença amb un pas d'A0




En Jordi escalant la darrera tirada del Llaç groc.




Des de la nostra r.4 veiem els companys rapelant la darrera tirada del llaç groc.