26 de gen. 2019

3 vies: "Traca i mocador", "FCE" i "Punto Club"









Aquest dissabte hem anat en Jordi, en Joanet i jo al Serrat d'en Muntaner inferior a escalar 3 vies que costen una mica de trobar ja que el camí d'aproximació és embardissat i trencadot: Hem començat per la via "Traca i mocador" de la que dies abans no havíem sabut trobar el seu inici, i que es tracta d'una via molt agradable de fer i que, al ser els primers metres d'escalada del dia, tot i que no és difícil et fa escalar cercant les preses petites que ens anirem trobant per progressar. Aquesta via està equipada amb parabolts de 8mm força separats i un pont de roca.
A continuació hem pujat fins la carena i baixat uns metres per anar a cercar el rapel de la via FCE. Un rapel de 32m i que si fem amb una corda de 60m. ens obligarà a desgrimpar amb molta cura els 2m finals.
En Jordi, que l'altre dia havia fet de segon aquesta via, ha encapçalat la tirada per poder gaudir d'uns metres verticals de roca molt bona que es deixen escalar molt bé i fan gaudir de valent.
Equipada amb 3 parabolts de 10mm
Tornem a rapelar la via per ara dirigir-nos a la darrera via del matí, la "Punto Club", que està 25m més avall, i que és la més difícil de les tres, ja que hi trobarem algun pas de V/V+
Via que te un inici ben original ja que cal enfilar-se d'alt d'un arbre per aconseguir entrar a la paret i caçar la primera xapa.
Primera tirada és força vertical i fina i ens farà anar concentrats per trobar les preses petites que ens permetran guanyar metres, sobre una roca grisa i un xic estranya, fins arribar a la R.1.
La segona tirada comença amb uns metres fàcils de roca bonissima i ens porta a una placa vertical de 4m que, assegurada amb 2 parabolts, seran els metres difícils de la tirada i que haurem de tibar fort per superar-los.
De nou ens desplacem caminant uns metres a la nostra dreta per tornar a fer, per tercera vegada, el rapel de la via FCE i donar per acabada la matinal d'escalada.

 Inici de la punto club




Arribant a la R.1. amb passos molt finets.

 2a. tirada punto club.

 Pas d'entrada a la R.2.

 En Jordi escalant la 2a. tirada de la traca i mocador i jo a la R.2.

 Iniciant la FCE.