4 de set. 2023

via "Historia interminable". Gorro Frigi

 


Avui hem anat amb en Xavi Solà a fer aquesta via que fa pocs dies ha estat restaurada pel escaladors de Sant Cugat que fa uns 30 anys que la van obrir.

Per arribar-hi haurem de pujar per la canal del Gorro Frigi, i uns 20 m més amunt de la corda fixe, i trobarem unes cintes verdes en l'arbre que hi ha a peu de via i en el primer parabolt.

Personalment he trobat que la graduació està una mica apretada i jo li afegiria 1/2 grau més, tot i que això és una opinió subjectiva i que cada escalador ho veurà diferent.

El que si està clar és que les assegurances no estan a tocar i cal escalar entre elles.

La primera tirada és molt vertical i la més difícil  de les tres.  Els dos punts a on la ressenya hi marca l'A0 haurem de tibar molt fort.

En la tercera tirada hi ha un pas de 6a...o més, però es pot superar bé en A0 a diferencia de la primera tirada a on els passos per superar els dos trams difícils d'A0, cal escalar i tibar fort.

La darrera reunió, que no ha sigut restaurada, es fa en dos parabolts amb anelles molt rovellats i que fan dubtar del seu estat...

Felicitar als obridors i restauradors de la via !!

Una via recomanable, en la que els que tenen grau hi gaudiran i els que no, hi patiran una mica.


Salut i a escalar



Escalant la primera tirada, la més difícil i llarga.


3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! aquest vessant de la Gorra Frígia te una roca relliscosa que segur fa més complicada l'escalada, sobretot a les primeres tirades.

Jordi Fornes ha dit...

Moltes gràcies, Joan. Vam dubtar de si arreglar o no la reunió final per no saturar-ho amb més peces, però potser sí que finalment n'hi posarem alguna.

Jordi_Brasil ha dit...

Cuant es restaura millor cambiar tot...