28 d’ag. 2011

Pedalant per l'Alt Bergadà.


Feia temps que volia pujar per la pista que surt de la carretera dels Rasos, 1 km més amunt de la font Negre, i que condueix al poble abandonat de Peguera. Per fi aquest diumenge va ser el dia apropiat per fer aquesta ruta de 32Km i 1.000 m de desnivell acumulat. Aquí teniu el track
Amb la Neus varem anar pedalant per aquesta pista fins que. passada la Casanova de les Garrigues- algun repetxó, i la forta pujada d'un corriol que puja fent ziga zagues, ens van fer baixar de la bici . Més endavant ens vam trobat un preciós corriol que travessa una mina(túnel) i puja força planer travessant un bosc molt bonic. Més amunt quan ja estàvem aprop del poble de Peguera, un retol ens va fer deixar la pista ample per la que pedalàvem i vam agafar un corriol. Aquesta decisió va ser errònia anant com anàvem en btt, ja que si ve aquest caminet ens condueix més directament a Peguera, ho fa per un corriol pensat per a caminants ja que, en bona part és no ciclable i varem haver d'empènyer la bici fins arribar al cementiri del poble.
Un cop a Peguera preguerem una pista molt maca que ens portà fins a una pista asfaltada que puja direcció als Rasos de Peguera. Arribàvem a la també abandonada estació d'esquí del Rasos de Peguera després d'haver fet un desnivell de quasi 1.000 m. A partir d'aquí tot es baixada fins el cotxe que teníem aparcat a la Font negre. Aquest és un recorregut que segueix en part el camí dels bons homes i la ruta Gasol-Berga i que en btt se sol fer en direcció contraria ja que, de baixada, molts dels trams que em hagut d'empènyer la bici, si que son ciclables.

Iniciant la pujada amb Queralt al fons

Empenyent la bici en les fortes pujades de la ruta

Abans d'entrar a la mina

Sortint de la mina

Descansant al cementiri de Peguera.


Deixant el poble de Peguera al fons.


Darrer tram de pista asfaltada abans dels Rasos. Amb la Gallina Pelada ( Serra d'Ensija) al fons


La Neus "Escalant" els darrers metres de pujada al costat dels vells remuntadors dels Rasos.


La Neus a l'aparcament dels Rasos de Peguera