1 de nov. 2011

Escalant per Sant Llorenç de Morunys

Aquest diumenge vam anar cap el Solsonès per fer un parell de vies del "Kutres" que que teníem a la llista de pendents d'escalar. La 1a. va ser la "via Entre Aigües" que trobarem a la vora del pantà de la Llosa del Cavall.
Aquesta via puja per uns panys de roca interessants però a on la roca encara és una mica delicada, típica de la zona, i per tant caldrà anar-hi en compte. Jo he trobat molt difícils els passos de V+ i com que no tenia prou confiança amb la roca, m'han fet suar de valent quan no es pot fer A0 !!

El Joan i el Quim preparant-se per iniciar l'escalada

El Joan fent la 1a. tirada

El Quim fent la 2a tirada


El Joan a la 4a tirada


Contents, un cop acabada la vi,a amb St. Llorenç al fons



Després de dinar vam pujar fins el santuari del Lord per tal de conèixer la zona de la " Rua del Rioig" i fer-hi una altra via dels "Kutres". Com que teníem només dues hores de llum vam escollir la més ràpida i fàcil, la via " L'esperó de la Segalla"
La via comença amb un tram fàcil, de roca dolenta, fin a una feixa a on començarem un parell de passos d'artificial i que te un pas difícil per arribar a una segona feixa a on ja continuarem amb artificial fins a la reunió. La segona tirada te una sortida que sembla fàcil, però que no ho és, i continua per una placa de roca vertical i molt bona fins que passa a l'esperó pròpiament dit a on l'escalada esdevé fàcil però la roca torna a ser delicada i humida si ha plogut fa poc.

Tant una zona d'escalada com l'altre son molt maques i, només per això, ja val la pena fer-hi una visita.




6 comentaris:

Llorenç ha dit...

ep! merci per la repetició!
espero que ho us hagueu passat bé! En al entre aigües, tot i que en algun punt pot semblar roca delicada, no ho es tant....i els V+...son passets curts que cal fer per arribar a les xapes....je je je... l'Esperó de la Segalla es molt ràpida i va bé fer-la amb alguna altra de la paret....

Joan Baraldes ha dit...

Ei Llorenç,

Per escalar al Solsonès cal acostumar-se a la roca de la zona i al principi costa una mica...
Pel que fa als V+ tens raó, però jo després del darrer parabolt de la 3a tirada vaig suar força. je je je.

Salut i gràcies per equipar vies !

Llorenç ha dit...

...je je je.... jo també hi vaig suar...es el que passa quan no et pots parar per posar res...cal apretar i tirar...però tampoc es tant home!! je je je

Mingo ha dit...

Eiii Joan felicitats. Pel que expliques la roca és força delicada.
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats Joan! un parells de vies de la factoria "Kutres" que d'això només en ténen el nom!!
Haurem de tornar a pujar al Solsonès.

Gatsaule ha dit...

Ei, finalment un comentari "innocent" d'aquestes vies... Sabent que vas netejar una mica, serà qüestió de pensar en anar-hi!