21 de nov. 2011

Sant LLorenç de Montgai. La formiguera. Memòria Selectiva




Aquest diumenge amb el Joan Prunera vam anar a Sant Llorenç de Montgai escapant-nos de la pluja que queia al litoral, pre-litoral i al Bages.
Com que el dia estava gris i els nostres ànims tampoc lluïen massa, no ens volíem complicar gaire la vida. Vam començar per fer la via normal a la paret del Pont, a on jo no hi havia escalat mai. Un cop fetes les dues tirades que te i veient que per fer les vies que continuaven amunt havies de tibar molt més, varem decidir sortir per l'esquerra i anar a la Formiguera a fer-hi una via nova.


Escalant la 1a tirada de la via Normal a la Paret del Pont



En els passos més difícils de la 2a tirada.

Aquesta via nova es diu "Memòria Selectiva" i puja a la dreta de la via Savina Wall, encara que els habituals de la zona diuen que la Savina Wall en realitat és un reequipament de "la via dels Jesús"
La ressenya la trobareu en el bloc Escalada per a tontos
Aquesta via està molt assegurada i per tant no s'hi pateix en absolut. Només cal portar cintes.

La primera tirada. 20m IV, excepte els 5m inicials és molt fàcil . Llastima que no comenci uns metres més avall i aprofiti l'esperó de la dreta.

La segona tirada. 25m V+ , te el tram superior molt vertical i la seva dificultat varia força segons pugis per la dreta o l'esquerra dels parabolts.

La tercera tirada. 25 m V, és d'aquelles que et fan gaudir de valent, llastima que no sigui més llarga. realment bonica.

La via està equipada per rapelar però nosaltres vam sortir caminant per dalt.

Via molt recomanable. A combinar amb alguna de les altres de la paret de la Formiguera.


3 comentaris:

Mingo ha dit...

Si ho hagués sabut m'hauria apropat, de fet vaig estar apunt d'anar en solitari a fer la memòria selectiva però em va fer mandra, pq tampoc feia un dia massa bo.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo,
Ja saps que si no tens company de cordada pots trucar-me. A mi anar cap a Lleida no em suposa cap problema.
La via és maca i també bona per fer en solitari ja que està molt equipada i puja recte.
Si vols sortir el cap de setmana ja m'ho diràs.

Salut i a tibar

Joan Marc Gorgues i Santaulària ha dit...

Be nois, felicitar-vos primer de tot pel bloc. Pel que fa al nom de la via del costat Savna Wall, no és cap reequipament de la via dels Jesusos. La Savina Wall la vam crear i equipar nosaltres des del Centre Excursionista de la Segarra, tenint cura de no trepitjar cap via de ningú. Abans de equipar-la vam preguntar i vam mirar sense trobar cap rastre de cap via existent. Vam trobar un burí que actualment queda a un parell de mètres a la dreta de la Savina Wall, res més. Vam col.loar parabolts, vam netejar i sanejar la via, ho vam anunciar i ningú va dir-nos res.

Salutacions.