5 de des. 2011

Trio de vies a la Pastereta.





Aquest dissabte, amb dos dels "Mòmies" de CE de Badalona, el Toni i el Jordi, vaig anar a la Pastereta a fer alguna via de les que tenia pendents.
Com que de bon matí encara feia fresca, varem dirigir-nos a la cara Est i vam començar per la bonica via " Vertic" que jo ja havia fet un parell de vegades però els companys encara no.
Aquesta via la varem fer enllaçant la 1a i 2a tirades per tal d'anar més ràpid.
A continuació vam fer la nova via del Joan Asín, la "Petit Four " que puja pel diedre que creua la via Pacho Idalgo.
Aquesta és una via molt interessant, amb una primera tirada molt maca en la que cal escalar entre assegurances, i una segona tirada molt potent en la que cal tibar fort i fer A0, si no tens el grau suficient per superar els metres inicials molt desplomats en lliure. Algun friend mitjà anirà bé per la part final de la tirada a on els bolts tornen a estar molt separats.
A continuació anem a la cara Oest a on ja hi toca el sol a fer la via Josep Nieto, però un aire molt fred fa que l'escalada de la tercera via de la jornada esdevingui, en certs moments, una mica desagradable tot i que la via és molt maca i recomanable.
Els primers metres de la via son força exposats, ja que cal evitar una caiguda abans de xapar el primer bolt. Un cop a la fissura que hi ha a sobre es pot col·locar un friend per assegurar -se abans de xapar el segon bolt. Aquí, quan vaig recuperar el Link Cam ( Omega) que hi havia posat el Toni, em vaig trobar que s'havia trencat un cable i em va quedar desmuntat a les mans ( no se si hauria aguantat una caiguda)


Atenció amb aquests friends tan pràctics i cars !!. Al Jordi, uns mesos abans també li havia passat el mateix, i per tant ja en son dos Link Cams coneguts als que se'ls hi trenca un cable dels que fan obrir les llebes.

Un trio de vies recomanables.

El Jordi enllaçant les dues primeres tirades de la via " Vertic"

Un servidor a la primera tirada de la via " Petit Four"


El Toni lluitant amb els verticals i difícils passos de la 2a tirada de la "Petit Four"


El Toni arribant a la 3a. R de la via Josep Nieto després d'haver fet aquesta preciosa i vertical darrera tirada.

3 comentaris:

Llorenç ha dit...

je je je...els linkams! si t'ensenyo com els tinc jo....crec que cap dels cables son els originals! els he anat restaurant tots! per sort sols son els tensors i com a molt et pot quedar en alguna fisura si es trenca...de totes maneres...si, mala qualitat i més si son com els meus que els cables anaven rematxats i no amb rosca!

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! bona feina vau fer a la Pastereta. Renoi amb els Linkams!! con que són barats els aparatets.

joan asin ha dit...

Així que os va agradar la "Petit Four"?.