19 de jul. 2012

Montserrat. Zona Càmping. Via "Facilonga"



La tarda del dimecres amb el Miquel vam anar a cercar l'ombra de la zona del càmping i per tant per una vegada passem per davant del cremallera de Sant Joan sense agafar-lo !!!
Així que caminem uns metres més amunt, passem per davant del càmping i quan més endavant trobem la reixa que barra el pas als cotxes , abans de passar-la, grimpem per la canal de la dreta i en 3' estem al peu de la via. Si ens hi fixem bé en el primer resalt de roca hi veurem una petita taca verda pintada a la roca i uns metres per sobre, el primer espit també pintat de verd.
Aquesta via és una petita joia que, si bé comença per unes rampes fàcils que fan pensar que la via no tindrà interès, a partir de la 3a tirada, un cop deixem endarrere el passamà que ens porta a l'inici de la via " Monòlit groc", la via guanya verticalitat i ens permet escalar en una roca més que acceptable i amb les assegurances justes per no patir, tot i que en els llocs a on allunyen es poden posar friends i tascons. (nosaltres no varem posar-hi res més)
Com que portàvem cordes de 60m i les tirades no arriben als 30m, varem enllaçar-les de dues en dues i finalment vam fer la via en 4 tirades en comptes de 7.
La via està equipada per rapelar. Tot i això nosaltres varem optar per sortir per dalt caminant, però això te l'inconvenient que els primers metres, fins que no entres dins el bosc a on fer la 8a reunió, tenen la roca molt descomposta i es fan caure pedres que poden anar a parar al company, per tant diria que és millor rapelar la via.

Vi recomanable .


Canal per la que hem de grimpar per arribar a peu de via

El Miquel iniciant la 3a.tirada


Enllaçant amb la 4a tirada un cop superat el passamà.

Arribant a la R.4
A la 5a. tirada.

Enllaçant la 6a. tirada

En alguns trams la via no és facilonga !!

Iniciant la 7a. tirada

8 comentaris:

joan asin ha dit...

Una bona excursió vertical haurem d'anar-h, bona informació.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
ës una alternativa més per quan fa molta calor i no hi ha ganes de rostir-se ni de caminar gaire i d'escalar sense patir.
Salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Veig que us ha agradat, l'haurem de pujar a conèixer; la opció de baixar caminant em sembla prou interessant malgrat el risc de les pedres que comentes.

Anònim ha dit...

talkomuGracies Joan per la informació, avui disabte hi he anat amb el Demetri, un company que escala poc, la via a mes de dirse facilona es guarrona, bona opcio per escalar una estona amb poca aproximacio. Nosaltres hem enllaçat la 1ra mes la 2na, la 4ta amb la 5na i la 6na amb la 7na aixo amb 50tes. Hem rapelat la via.

Antoni Aymami

JAUME ORS ha dit...

M´agrada per una tarda d´aquestes avans que acabi l´estiu. Abraçades.

JAUME ORS ha dit...

Hola JOan, ahir nosaltres la varem fer i ... primer de tot a la ombreta que no varem pasar gens de calor i també varem sortir per dalt ... uf !!
Perque la opcció de rapel.lar també una mica xunga per les posibles pedres de l´últim i penultim llag. Per la resta una via més que aceptable. Abraçades.

amadis ha dit...

Mira,em sap greu pero ho tinc que dir; ¡Es la via mes lletja que fet en molts anys! Discontinua, descomposta i amb caiguda de pedres als rapels.
De totes maneres es d'agrair la feina internautica que feu.
Salut i gràcies.
Amadis

Joan Baraldes ha dit...

Bona tarda Amadis,
T'agraeixo la teva opinió. Al capdavall es tracte que tots hi diguem la nostra, i qui ho llegeixi tingui el màxim d'informació

Salut i a escalar