15 de nov. 2012

Frares. La Monja. via " Goma 2"






La Monja és una agulla altiva que crida l'atenció i et demana que l'escalis quan la veus des de la vessant sud. Ja fa més de 3 anys que la vaig escalar per la seva via Josep Rigol i em va agradar força. Ja llavors em va costar trobar el peu de via i per això en la ressenya que vaig penjar al bloc hi vaig donar indicacions de com trobar-lo. Aquesta vegada varem decidir accedir a la via seguint les indicacions de l'Eduard i pujar per la canal del lloro. Però un cop vam arribar a l'agulla del Talp tampoc sabíem trobar el peu de via. Gràcies a la ressenya de la via Josep Monistrol,  i gràcies a poder pujar a una agulla del costat per tenir millor perspectiva, finalment vam arribar a trobar el peu de via. Cal  grimpar per unes plaques rocoses que hi ha a la dreta de la via Josep Rigol, com ja apunta l'Eduard en la seva ressenya. Ara hi ha el nom de la via a l'inici de la tirada.

La via desaprofita uns primers metres de roca molt verticals i et fa pujar per una llengua terrosa per fer la R.0 i arribar sense problemes al 1r. bolt.
La via és fàcil en general i està assegurada allí a on cal. Únicament trobarem uns passos més difícils a la segona tirada. Si com nosaltres sortiu per la via normal, caldrà fer una darrera tirada més expo i amb roca a controlar en els darrers metres. Aquí vam trobar el tram més difícil de la nostra escalada.

Via recomanable.



 El Jordi arribant a la R.1

 Iniciant la 3a. tirada

 En els metres més difícils de la 5a tirada.

Foto-cim envoltats per la boira, una mica de pluja i amb el Lloro al darrera.

4 comentaris:

Mingo ha dit...

El millor de la via és si acabes per la normal. Una tirada que està molt bé, de les que et posen les piles.
Enhorabona

Joan Prunera ha dit...

Hola Joam!!! nosaltres quan la vem fer la vem trobar de seguida. Es una escalada prou maca i l'ultim llarc de la normal encara més.
Aqui tens l'enllaç del meu blog per si la vols mirar
http://elcoleccionistadevies.blogspot.com.es/2011/12/goma2-la-monja.html

joan asin ha dit...

Carai amb la boira, aquesta la tinc pendent encara.

Joan Baraldes ha dit...

Si Mingo, la darrera tirada, et fa posar les piles.
Joan, portavem la teva ressenya però un cop a sota de l'agulla no veiem bé a on estavem.
Joan A. més que la via, el lloc val la pena. Potser és més complerta la via Josep Rigol.