4 de febr. 2013

Malanyeu. via " Tros de teula"




Aquest dissabte vam pujar a Malanyeu per estar a raser del vent i la veritat és que ho varem encertar, tot i que fins hi tot ens va nevar una estona!

Anàvem 3 cordades, així mentre el Joan & Pany i el Joanet & Jordi  feien i s'alternaven a la Epirimountains i la Badalona, amb el Toni vam començar per la via Aina, per després fer la Montse Curtó i finalment descobrir una via de l'Amadeu Pagés " La tros de teula" que va obrir farà un parell d'anys i que puja per la part més baixa de la paret del Devessó, a uns 100m a l'Oest ( esquerra) de la via Aina.
La via és per a incondicionals de Malanyeu ja que és molt discontinua. Te una placa interessant a la primera tirada i un tram de roca excel·lent de 10m al final de la via.
Aquesta via te el nom escrit a l'inici de la via i cal portar material per assegurar-se ja que únicament hi trobarem 2 pitons i un "pontet" de roca.
Us deixo a sota la ressenya que en fa l'Amadeu Pagès de la seva via.


 "La Troç de Teula va aixis: Primer uns 25 m. de II fins al peu d'una placa.Aqui ens encordem i hi trobarem un pito molt bo i un pontet de roca de fantasia més amunt que ens indica el cami.Al su costat hi entra aceptablement un taasco del 3 o 4.Aquesta placa es de IV :Despres cap a la dreta,s'agafen uns resaltets fisurats intercalats de repisetas (Camalots a sac) fins a un gros repla al peu d'una placa de 8 o 10 metres excepcional (llastima que sigui tan curta).Aqui si es vol es pot fer reunio en una savina gran que hi ha a la dreta.També et pots escaquejar i sortir per la dreta sense fer la placa .La placa es vertical i amb unes fisures molt bones.El pas clau es arribar al pito V+.Es pot asegurar amb friends petits i mitjans, tant abans com despres del pito.Del pito es flaqueja cap a l'esquerra buscant el millor canto,fins al cim.Es una via interesant per a complementar un dia d'escalada.Molt adecuada per els inciondicionals de Malanyeu.Es baixa caminant per la canal de la dreta  (mirant la paret)."


Ubicació de la Via " Tros de teula"

 El Toni a la 1a. tirada de la via Aina

 Iniciant la 2a tirada.

 3a. Tirada.

 Enllaçant la 1a i la 2a. tirada de la via Montse Curtó. 57m !!!

3a. Tirada de la via M. Curtó.

 2a. tirada de la via tros de teula.


Excel·lent roca de la 3a. tirada de la via.

foto-cordada
 
 Al final ens va fer una nevada força bonica !!

3 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Joan, malgrat la nevada veig que vareu aprofitar molt bé la jornada. Cada dia hi ha més vies per anar a fer a Malanyeu segur que hi tornarem. Felicitats!!

Jaumegrimp ha dit...

Una via mes que queda apuntada per anar a fer a Malanyeu, gràcies per donar-la a conèixer, aquestes vies sovint queden oblidades.
Bona nevadeta, a nosaltres a Narieda també ens va nevar però menys.

Joan Prunera ha dit...

Bona activitat, Joan. Ara fa temps que no vaig a Malanyeu... es que fa mandra amb el fred!!!
Salut i tàpia.