14 d’oct. 2013

Alòs de Balaguer. "Canto por Soleares" i "Dia de la Prostitució"ressenya dels galls en la que hi he afegit les assegurances que trobareu.

Aquest dissabte vam anar a Alòs de Balaguer a fer la via que "els galls" havien ressenyat feia poc i que ens va semblar prou interessant.
Mentre la Neus i la Teresa feien l'excursió pel congost fins a la presa de Camarasa, nosaltres ens enfilavem per la via que comença al peu del camí. Aproximació 1 minut.

1a. Tirada. 50 m IV+ roca amb bona presa de ma però plena de molsa negre que et fa desconfiar dels peus.
2a. Tirada. 30m V de roca bona i més vertical.
3a. Tirada .60m II de flanqueig fàcil.
4a. Tirada. 20m V. Trobem un mur de 10m de roca no gaire bona que ens fa apretar més del que ens esperàvem per superar el pas, la resta fins arribar a la R.4. molt fàcil
5a. Tirada. 35m.V+ Una meravella que ens farà treballar el coco i l'autoprotecció. Una placa molt vertical a on no sembla haver-hi cap assegurança. Un cop puges uns 8 m trobes un pont de roca i 4 m més amunt un segon pont de roca i dos parabolts més. A partir d'aquest punt caldrà protegir un 15 m fins arribar a la R.
La roca és molt bona i trobarem força forats i fissures per col·locar friends, tascons i tricams. Un festival. Només per aquesta tirada ja val la pena fer la via.
Un cop rapelada aquesta tirada fem la via del costat " Dia de la Prostitució" que tot i que puja molt aprop trobarem que te menys presa però està més assegurada. De nou una via molt maca.
Matreial. Porteu de tot i segur que ho podreu posar.
Descens: caminant tal i com indica la ressenya.
Vies recomanables.

 El Toni i un servidor preparant-se a peu de via.

 Primers metres de la via.

 R.1 en un arbre. per fer la segona tirada haurem de caminar 10m fins la paret.

 El Toni a la 2a. tirada.

 Fent el llarg flanqueig de la 3a. tirada.

 El Toni fent el passet tonto de la 4a. tirada.

 Escalant la 5a. tirada. festival de roca i autoprotecció.

 El Toni a la via del costat. Més assegurada però també més difícil.
El Jordi i el Joanet a la R.5

La mateixa via vista des de dalt. ( foto Jordi)