16 d’oct. 2013

Paret Bucòlica. via " Anís del mono"



La ressenya està treta de la Noche del loro i retocada segons ens vam trobar l'equipament de la via. Pel que fa a la graduació de la dificultat com que és molt subjectiva, jo diria que hi ha diversos trams de 6a que es poden fer en A0 amb l'equipament actual, però a la 3a tirada caldrà equipar-ho.

Aquest diumenge amb el Miquel vam anar a fer aquesta via que feia molt temps que tenia a la llista. Per la xarxa s'han comentat moltes coses de la via i s'ha creat una certa polèmica pel que fa a la dificultat marcada en els graus de la ressenya dels escaladors que la van obrir i de la llargada de les tirades.

A dia d'avui hi hem d'afegir que els pitons que hi havia a la via han desaparegut i algun parabolt també. Això no obstant , si porteu un joc de friends podreu passar la 3a. tirada fent V+ Ae. En aquesta mateixa 3a. tirada, a on hi havia 2 pitons, encara hi ha un forat per un espit que, si porteu un cargol i una xapa, possiblement el podreu aprofitar. Per la resta de la via no fa falta gaire més material.

Jo he agafat la ressenya de " onaclimb" hi he posat la llargada que vaig trobar que tenia cada tirada i he borrat els pitons que hi havia marcats, ja que a hores d'ara ja no hi son.

1a. tirada. 25m IV+. Roca trencada. l'únic pas finet el trobarem per entrar a la reunió.
2a. tirada. 15m V+. Bona roca en general
3a. tirada. 15m 6a( V+ / A1) Sortida explosiva de la R. i tram de diedre molt difícil que haurem d'equipar ja que hi falten 2 claus. Hi ha un forat d'espit que potser es pot aprofitar. A la part superior te molt bona roca i els passos tornen a ser difícils però molt equipada.
4a. tirada. 15m.IV.  Fàcil i bona roca
5a. tirada. 15m. V+( A0) un tram molt vertical de roca vermellosa però bona. Factible en A0.
6a. tirada. 15m V roca bona
7a. tirada. 15m V+ ( A0) tram vertical i algun pas explosiu.
8a. tirada. 35m IV+ molt fàcil excepte un pas abans d'entrar a la R que farem a un gran pi.

Nosaltres vam fer la via en 5 tirades ja que, com podeu veure, la llargada de les tirades ho permet.
1a.,  2a +3a., 4a+5a., 6a.+7a. i 8a.

Material. La via està equipada amb parbolts inoxidables de 8 mm. cal portar un joc de friends i tascons per complementar algun pas.
Descens. cal anar a la dreta i pujar a buscar el fil de la carena per després baixar pel camí habitual de la resta de vies 45'
Via recomanable.


Aquesta sembla ser que és la ressenya original. Si  repetiu la via entendreu perquè hi ha una certa polèmica en la llargada de les tirades i també amb la graduació, encara que això és més subjectiu i cada escalador ho veu diferent. L'inici de la via també sembla no quadrar ja que lo més lògic és entrar recte i anar a trobar el parabolt que hi ha a mitja tirada...

 Escalant la 1a. tirada. Nosaltres no vam trobar el retol pintat a peu de via que anuncien algunes ressenyes.

 El Miquel en la segona tirada.

 La 3a. tirada oficial, segona nostra.

 Iniciant la la 4a. tirada oficial.3a. nostra.

 A la 6a tirada oficial. 4a. nostra.

 La darrera tirada.Al fons el pi a on es fa la reunió.

 El Miquel a la R.7 Oficial.

 Foto-cordada


1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ho vaig passar molt bé aquest dia sobretot a la tercera tirada sense els claus practicant artificial amb els friends, , Jajaja, quina pillada.
Miquel (mikimiau)