5 de nov. 2013

La Codolosa. " El Ultimo Mohicano "



La tarda dels dimecres cada vegada és més curta però aquesta setmana vaig sortir amb el Joan Asín i encara vam poder escalar un parell d'hores, el temps suficient per anar a la Codolosa i fer les 3 tirades de la via "El Ultimo Mohicano" i la 3a. de la via " El Clau de sant Félix "

La primera tirada és compartida amb la de la via de " l'Avi Trepador" i uns metres abans de la 1a. reunió d'aquella via, quan s'arriba a uns còmoda lleixa, cal anar a l'esquerra per trobar la R.1. ( 3 expansions)
La segona tirada te dues opcions de sortida, una primera molt atlètica amb un pas difícil de bloc a sobre mateix de la reunió ( 6a ?). o bé per la dreta, a tocar del diedre i amb passos més fàcils. En tota la tirada només hi trobarem un buril però podem llaçar una sabina i colocar alguna friend.
La tercera tirada és la més difícil i interessant. Hi trobarem 5 burils i fins fa poc hi havia un pitó que algú s'ha endut....??.  Caldrà reforçar amb un friend petit i/o un tascó l'inici del diedre per anar més segurs, també hi ha un cordino a la soca d'un petit arbust que hi ha després del darrer buril i que serveix ( si ningú se l'emporta cap a casa...) per anar més tranquil els darrers metres abans d'entrar a la reunió de la via " La tribu" que és on tothom acaba aquesta via, tot i que la via original crec que puja uns 15m més amunt, a on hi trobarem una reunió al terra amb 3 espits vells.
Descens: 1 rapel de 60m
Via recomanable.


 El Joan entrant a la R.1

 Cercant el buril de la 2a. tirada.

 El Joan equipant la 3a tirada.

 3a. Tirada.

 Escalant la 3a. tirada del Clau de sant Félix
.
 Foto-cordada


2 comentaris:

Sergi Martínez ha dit...

Bones Joan!
Aquest dissabte em dit d'anar a Montserrat amb les parentes.....glups!
Com esta La Codolosa els findes? Hi va molta penya? Si no anirem a Gorros a que ens sablegin la cartera....

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Sergi,
La Codolosa sol ser un pla B, es a dir que hi trobaràs molta gent quan anuncien mal temps, però els caps de setmana normals habitualment no es massifica ja que la gent tria parets més llargues... Això no vol dir que hi vagis i trobis varies cordades....
Recorda que la dreta de la paret principal tambés hi ha4 vies més.

Salut i a escalar