25 de juny 2014

Integral al Pas Nou



El dissabte pujàvem a Vilanova de Meià i, pensant que tindríem una bona estona d'ombra, ens dirigíem al Pas Nou per fer una combinació de tres vies que ens permetessin escalar tota la paret.
La veritat és que el sol ens va atrapar ben aviat, però la temperatura va ser prou bona com per gaudir d'una jornada perfecte d'escalada.
Vam començar per una de les moltes vies fàcils que hi ha a la placa inferior, crec que era la via "Cayo Largo" (4b) i un cop a la primera feixa un flanqueig d'uns 50m a la dreta ens porta fins el peu de la via "Pirates" (V+) que en dues tirades molt bones ens va deixar a la segona feixa, i amb un altre flaqueig d'uns 70m , ara a l'esquerra, arribem al peu de la via "Gudaris" (Ae /V+) que en tres tirades molt maques ens deixa al cim de la paret.
Combinació molt maca i recomanable. A destacar la 1a tirada de la via Pirates i tota la via Gudaris, ambdues vies recentment restaurades pel Xavi Díez i companys,
Pel descens nosaltres varem baixar una primera canal a la dreta de la Gudaris i finalment varem  improvisar un rapel des de una sabina per anar a sortir a la primera feixa i desgrimpar/rapelar fins a peu de la primera via. Vam perdre força temps i potser és millor baixar caminant a l'esquerra per anar a trobar la carretera tal i com indica la ressenya del Xavi Díez.


 Iniciant la via Cayo Largo.

 La 1a. tirada de la via Pirates. Molt bona i mantinguda. Roca excel.lent.

 Superant el desploma de la 2a. tirada de la Pirates.

 Una reunió vella....quina por.

 1a. tirada de la Gudaris.

 Superant el pas de 6b ( Ae) de la 2a. tirada. amb una sortida en lliure molt atlètica i espectacular.

 Inici de la 3a. tirada.
foto-cim-cordada

3 comentaris:

jordi ha dit...

No us puc deixar sols ,doncs a la que aixo passa, ja us desmadreu.
Bona combinació de via que m´he perdut.
Fins aviat
Jordi

Joan Baraldes ha dit...

No pateixis Jordi, que encara hi ha moltes vies per fer-hi !!
Ja hi tornarem

Domzalski ha dit...

M'alegro que us agradessin les vies ....