2 de juny 2014

Rubies. "Dues birres i unes braves"



Ressenya del Llorenç. 
Jo he trobat el grau ajustat en algun punt i he posat al costat el que a mi em sembla que te ( opinió totalment subjectiva )

Aquest dissabte varem tornar a Vilanova de Meià amb la intenció d'escalar a la zona del Pas Nou, però un cop a peu de paret veiem que la pluja del dia anterior la ha deixat ben xopa i que baixa aigua per tot arreu .... Així que després de diverses propostes decidíem tornar a pujar a Rubies a on jo encara hi tinc vies per fer.
El Toni i jo ens varem dirigir a  fer la via del Llorenç " Dues birres i unes braves" i el Jordi, el Joanet i el Pani anaven a repetir la via " Festival eròtic"

La 1a. tirada comença per un diedre i un cop fets uns 20m fa un flanqueig a l'esquerra per anar a buscar una còmoda lleixa a on fa una reunió d'un parabolt i un ferro casolà. Aquesta tirada no és difícil però te algun pas força vertical.

La 2a. tirada comença per terreny trencat i de seguida passa a una placa a on hi trobarem dos trams molt difícils, amb poca presa de peu i a on caldrà decisió per continuar amunt. Farem reunió a sobre d'un arbre.

La 3a. tirada te una sortida una mica exposada fins arribar al 1r. espit. Més amunt ens fa fer un flanqueig molt aeri que ens porta a sota d'un desplom amb un pas molt dur ( 6a / Ae). Un cop a sobre queda una tram encara vertical i assegurat per un espit, que jo vaig agafar per la placa de l'esquerra i que en realitat va per la fissura de la dreta... fets aquests metres cal flanquejar molt a la dreta per terreny fàcil però descompost.

La 4a. tirada ressegueix un diedre a la nostra dreta. Aquesta tirada la vam fer força ràpid perquè no és massa difícil i els trons hi posaven la música de fons que ens animava a córrer.

La 5a. tirada te uns primers metres molt macos i quan arribes a la fissura final, vam treure els estreps i en A.1 vam fer els 4m que son molt difícils i a on hi ha abandonat un friend que en facilita la progressió. La sortida és molt vertical però amb unes preses extraordinàries.

Material. Cal portar algun friend petit i mitja per complementar les assegurances.
Bona via. Recomanable.

 Superant els passos més verticals de la 1a. tirada.

 El Toni a l'inici de la 2a. tirada.

 En els passos més difícils abans d'entrar a la R.2.

 Iniciant la 3a. tirada.

 Iniciant el flanqueig aeri abans del pas per superar el sostre.

 Inici de la 4a. tirada.

 Arribant al tram d'Ae de la darrera tirada.

 Un cop al cim, ja més tranquils perquè la pluja del darrera no ens ha atrapat !!

 El Toni afanyant-se recollint el material !! que no era cas de temptar a la sort i acabar ben molls.

 Els companys acabant de recollir el material un cop acabada la seva via " Festival Eròtic"

.

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via amb caràcter Joan, enhorabona!

Llorenç ha dit...

ep!!! merci per la repetició!!!!


que es això de pujar-li el grau!!!! mecagüenla!!!! je je je!

Amb la de canto que hi ha per tot arreu!!

bé, com tot es tant subjectiu, i amb l'edat els graus es veuen diferents...et perdono!!! je jeje!!

salut!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Llorenç, quant de temps sense saber res de tu !!!
Ho has ben clavat, amb l'edat els graus es veuen diferents ... i cada cop més je je je
Gràcies pel perdó !!
Salut i a escalar

Lluís Nadal ha dit...

Doncs nosaltres vam abandonar de la tercera reunió per pluja (ja fa temps!) però la graduació em va semblar correcta. Això sí, el pas del desplom del tercer llarg costa de llegir a vista, però si li poses una mica de morro surt fàcil (a la segona...) Haig de tornar!