25 de gen. 2016

Via de les 5 feixes


Aquest dissabte amb el Toni anavem a Alòs de Balaguer però la boira que hi havia a la vall ens va fer girar cua i cercar una paret més alta a on la boira no hi fos present. Així va ser com vàrem decidir anar a Vilanova de Meià i pujar fins el Pas nou per tal de fer algunes millores a "la via de les 5 feixes" que fa pocs mesos que vàrem obrir.
Aquesta, com el seu nom indica, és una via que va cercant els panys de roca que hi ha separats per 5 feixes abans d'arribar a la carena del cim. És per tant una via discontinua però amb trams d'escalada molt macos i interessants. La tirada més llarga i maca és la 4a. però la 2a i la 5a també ens faran gaudir tot i els escassos metres de roca.
La graduació de la via ve donada pels passos més dificils de cada tirada, que sovint es poden fer en A0, i la resta de la tirada és més fàcil.
Vàrem millorar amb un clau les assegurances de la primera tirada i, com que la via va cercant diferents panys de paret, vam posar alguna fita i marcar l'inici de les tirades per tal de facilitar el trobar la línia correcte i no entrar en alguna de les altres vies del sector. També vàrem posar un passamà a la part superior de les cordes fixes que s'utilitzen per baixar, per tal de protegir l'accés d'una possible relliscada.
Per la baixada caminarem de la R.6 a la R.5, farem dos rapels fins la R.3 i anirem a cercar les cordes fixes per acabar de baixar fins la canal que ens deixarà a la carretera.










 
 Foto cordada

3 comentaris:

carreteret ha dit...

Hola, sóc en Joan Ramon Segura del Blog Escalada per a tontos. Avui hem anat a fer la via de les 5 feixes i al quart llarg ens hem quedat doncs no duiem proutes cintes (em comptat 11 des de baix). Ens podries fer 5 cèntims de com és el que ens queda. Moltes gràcies. El meu correu personal és carreteret@yahoo.es. Ens agrada l'aventura però això d'escalar sense saber el grau ...

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Joan Ramon.
No entenc, pel teu comentari, si heu fet la 4a. tirada o no, és la tirada mes maca i llarga de la via.Els primers metres de desplom son 6a- però es poden fer en A0.
Un cop a la R.4 per arribar a la 5a. tirada haureu de caminar 15m a l'esquerra i fer reunió en un arbre. El mur de la 5a. tirada és molt maco, el grau V+, hi trobareu 3 parabolts que asseguren el tram més vertical i ponts de roca per la resta que es fa molt bé. La R.5 es fa en un arbre que després també serveix per rapelar, per arribar a la sisena tirada heu de caminar en tendencia a la dreta uns 25 metres i ja veureu la darrera placa, pont de roca inicial i dos parabolts visibles. La roca de la part superior a controlar. R.6 de 1 parabolt a reforçar, si cal, amb un matoll.
Salut i a escalar

Antoni Aymami ha dit...

Hola Joan, dissabte la vàrem repetir, ens va agradar, rebuscada però ben trobada. La quarta tirada un regal, la cinquena maca i les altres totes tenen el seu encant. Equipament correcta, no vàrem afegir casi res, dues o tres cintes sabineres. Del grau ja et vaig fer el comentari, per mi el pas mes difícil a la segona tirada entre els dos parabolts.

Moltes gracies per la feina feta.