2 d’oct. 2023

Mercadal Inferior

 

Ressenya d'en Joan Prunera.


Aquest dissabte anunciaven temperatures molt altes i per tant calia cercar una escalada a l'ombra.

Tot i que jo feia unes setmanes que havia fet aquestes escalades, vaig proposar als companys d'anar-hi perquè ells no les havien fet.

Comencem per fer la via d'esportiva que hi ha més a l'esquerra, que tot i que la ressenya la cataloga de Vº, nosaltres hi trobem passos de V+

A continuació em poso a la de la seva dreta en top rope i de nou em sembla que hi ha passos mes difícils que el V+ que marca la ressenya.

Un cop calents, i tenint en compte que a aquesta cara ja hi toca el sol, entrem a la via de la cresta que està a l'ombra.

La primera tirada la fem xapant els 3 primers parabolts de la via d'esportiva i tot seguit entrem a la línia original de la via per trobar el parabolts vells i rovellats que asseguren uns metres verticals però fàcils fins arribar a un arbre a on farem la R.1. es caminen uns 20m per fer un canvi de reunió i escalar el següent tram vertical de la cresta, a on hi trobarem en total 5 parabolts, i farem la reunió aprofitant-ne una de nova d'una via que puja per la cara sud.

La següent tirada és fàcil i neta i podem fer una reunió en una altra que trobem a uns 30m.

Finalment caminem 20 m. mes per arribar a un rapel que està muntat amb 3 bagues en un pont de roca.

Nosaltres fem un rapel de 30m en direcció al collet i acabem des-grimpant fàcilment uns 10m més per donar per acabada la via.

Escalant la via d'esportiva .




En Jordi Puig arribant a la reunió.