26 de gen. 2024

"tres en una"

 




Aquest dijous torno al Santuari de Corbera per ensenyar-li al Rafa les vies que hi hem obert en aquell indret i que ell encara no coneixia.
Comencem per la placa de la Llum que vàrem restaurar fa poc i que ja han repetit nombroses cordades.
Per evitar que s'enganxin les cordes en el rapel, fixem una corda de 60m que ens permet arribar a la R.1 i des d'allí amb l'altra corda fem un rapel de menys de 20m fins a peu de via.
Quan estem escalant la via sentim que arriba una cordada que resulta ser en Joan Prunera i el seu company Agus. Ells van a fer la via Aresta d'Espinalbet i els hi recomano que facin la mateixa operació que nosaltres, fixar una corda de 60m i rapelar fins a peu de via. En Joan no ho te clar i més tard, quan a ells els hi queden les cordes entortolligades en un boix, veuen que la maniobra de fixar la corda val la pena per evitar precisament això.
Nosaltres acabem la via i anem a fer les altres dues, així que fixem una corda i rapelem fins a peu de via a on ajudem a desembolicar la corda d'en Joan i ens posem a fer la via del Diedre.
Arribats a la R.1 agafem la corda fixe i tornem a baixar a peu de via per ara fer la via de l'aresta d'Espinalbet al darrera de la cordada d'en Joan i l'Agus.
La via la fem en dues tirades, tot i que els primers 27m es poden dividir en dues tirades de 14. 
La darrera tirada surt per la dreta però nosaltres sortim per l'esquerra que és la continuació de la via Diedre, i que uns metres més amunt, a on hi havia una reunió que vàrem desequipar per innecessària, s'uneixen i pugen per la mateixa línia.
Després d'haver fet les tres vies de la zona (la quarta encara no està acabada i pujarà per la bonica placa que hi ha al mig de les vies existents, i que és per on sortia la via de "la placa de la llum" quan la va obrir en Joan Casòliva, "Gatsaula") fem petar la xerrada amb en Joan i l'Agus i ens acomiadem fins la propera.
Una bona matinal ben aprofitada.