13 de gen. 2024

via "Diedre" i "Aresta d'Espinalbet"


Aquesta setmana, amb en Pany, vàrem acabar d'obrir una via nova, la via "Diedre", que puja a l'esquerra de la via "Aresta d'Espinalbet" i que en la primera tirada ens porta a escalar un preciós diedre que dona nom a la via. La via comença uns 4 metres per sota de la via de l'aresta d'Espinalbet i acaba en la mateixa darrera reunió que aquesta. La via la farem en dues tirades i comparteix també la reunió inter-mitja amb la via veïna.

Si voleu fer les dues vies, tal i com hem fet nosaltres, una bona idea és deixar una corda fixe de 60m per fer el rapel, de manera que ja el tindrem instal·lat per fer la segona via i no tindrem problemes per recuperar-la, ja que ho farem des de dalt al finalitzar la segona via.

Les dues vies les farem en dues tirades i per tant l'escalada es força ràpida.

Les millors tirades son les primeres, ja que son a on hi trobarem els passos més difícils, però que no passaran gaire de Vº.

Ambdues vies estan equipades amb pitons, bagues i parabolts, però per la via Diedre es interessant portar algun friend que es poden colocar fàcilment en les nombroses fisures existents.

Avui hem coincidit en aquest precios indret, i amb una temperatura i sol ideal, 4 cordades, en Joanet i en Jordi, en Pany i jo, en Joan Prunera i el seu company Agustín, que han fet la via "Placa de la Llum" i en Sergi i na Isabel, que han escalat la via "Diedre"






















2 comentaris:

Mingo ha dit...

Hola Joan, estava mirant per anar-hi, però no he trobat l'aproximació. No sé si es per aqui que vaig fer unes vies escaladors bucòlics, i alguna més. Vinga una abraçada

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo,
La que tu dius, Escaladors bucòlics, comença en la mateixa pista un cop passat el santuari.
Aquestes estan a sota del santuari. Abans d'arribar al santuari hi ha una pista que baixa als prats de sota. allí una fita senyala l'inici del corriol que t'hi portarà.
Si vols jo t'hi puc acompanyar.
Joan