1 de febr. 2024

la via dels "Iaios"






 Aquest dimarts, després de dos dies de feina de neteja i equipament, hem acabat d'obrir la nova via.

La via dels Iaios, que pren el nom en agraïment als Iaios que ens van obsequiar amb un paquet de xapes i partabolts per donar-nos les gràcies per les vies que hem obert, segueix la mateixa tonica que les altres de la paret. Trams de molt bona roca, assegurada amb parabolts i bagues i cal rapelar per iniciar l'escalada que farem en tres tirades de 20m.

Si volem evitar que les cordes al rapelar es puguin enganxar en alguna branca, el millor és deixar una corda fixes de 60m per la que rapelarem i que posteriorment ja recuperarem.

La via es potser més sostinguda que les altres ja que cada tirada te els seus passos de V.

A la sortida de la R.1 un desplom ens posarà a prova i potser haurem de fer un pas d'A0.

Tot i la feina de neteja, en alguns llocs la terra encara ens pot molestar tapant alguna presa i, fins que no faci una bona pluja, cosa que a hores d'ara sembla difícil, haurem de pujar així.

Una nova via que farà companyia a les altres tres existents i que ja han portat a nombroses cordades a escalar en aquesta paret oblidada des de fa molts anys.

Salut i a escalar.


Després de molta feina de neteja......


Podem celebrar l'obertura de la nova via amb una cervesa obsequi d'en Joan Freixas, incansable repetidor de totes les vies que hem obert en el Santuari de Corbera.