7 de febr. 2024

via "Integral del Sr. Lopez"

 



Aproximació: Aparquem al Km 18,7 de la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys (pantà de la Llosa del Cavall). Pugem per la pista en molt bon estat, tot i que hi està prohibit circular-hi en cotxe excepte veïns i coto,  després d'una bona estona de forta pujada passarem un gran bloc a la nostra esquerra i, 50m més amunt, en una Corba molt tancada a l'esquerra, una fita ens marca un corriol que en 80m ens portara horitzontalment a l'inici de la via ferrada i de la nostra via.
Nosaltres portàvem una corda simple de 60m i hem fet la via en 5 tirades unint algunes de les tirades. 1a i 2a en una tirada, 3a. i 4a. en una tirada i 7a. i 8a. en una tirada.
Els enllaços en els que cal caminar son una mica perdedors i en mes d'una ocasió hem perdut la pista de la línia correcte. Alguna baga verda en arbres a on fer reunió ens ajuda a trobar la continuïtat de la via.
Pel que fa a la roca, podem dir que a les dues primeres tirades no es gaire bona. en la 3a. i 4. és molt bona, a la 5a. torna a ser dolenta i bruta, a la 6a. i 7a. acceptable i molt bona en la darrera titada, la 8a. 
El descens: la ressenya marca 4 rapels d'inici, però el tercer es pot evitar des grimpant, després anirem caminant fins a trobar una 5e. rapel que baixa per on puna la via ferrada, continuarem caminant en baixada pel torrent tot trobant fites i els cables de la ferrada que ens portaran al inici d'aquesta tot baixant per uns grans de fusta, uns altres folrats de plàstic i finalment per una passarel.la que ens deixarà a peu de via.
Via exòtica que no te continuïtat degut als llargs trams de caminar que cal fer per enllaçar les tirades.
Si es fan totes les tirades només ens caldran 8 cintes exprés, si s'enllacen com ho hem fet nosaltres, en caldran 14.
L'entorn i les vistes des del cim son molt maques, només per això ja val la pena fer-la.


                       Inici de la via.

                                                                                6a. tirada


                                            8a. tiarada, en Jordi superant els passos de 6a/Ae.








                                Durant el descens passarem per sota d'una gran roca