15 de març 2009

Collegats. Via Tanger





Finalment aquest dissabte varem fer una de les vies que estaven apuntades des de feia temps a "la llista".
La Tanger és una gran via, d'aquelles que cal fer i algun dia tornar a repetir. Nosaltres varem trobar-nos amb el dia i la temperatura ideals. A les 9 del matí aparcàvem en el petit espai que hi ha al mateix peu de la paret i, amb 1o minuts, estàvem a peu de via. Aquest dissabte va ser un dia calorós, però nosaltres varem escalar a l'ombra en tot moment. A la nostra arribada el sol encara tocava en una part de la via, però a mesura que anàvem escalant per la paret, el sol anava amagant-se darrera de la gran llastra/agulla que hi ha a l'esquerra de la via i, de les 5h i 1/2 que varem estar escalant en aquella formidable paret, el sol ens va tocar únicament durant 10 o 15 minuts !!.
La via ja fa temps que va ser re-equipada amb parabolts i per tant està molt ben assegurada. És una via de 5+ obligat però, els passos de 6a que te, a nosaltres ens van semblar molt difícils i varem fer-los en A0. És una via vertical i mantinguda que et fa escalar tota l'estona, excepte els 70m de caminar que cal fer de la R7 a la R7 bis.
Al bloc dels Kutrescaladors hi trobareu una excel·lent ressenya de la via, jo sols hi faré algun comentari. A la ressenya d'Onaclimb que teniu a dalt, deu estar feta abans del re-equipament, i per tant no hi figuren tots els parabolts que hi ha a la via. Calen uns 15 cintes exprés per fer-la i algun friend petit pot anar bé ( per exemple, per assegurar el primers metres de la via abans no s'arriba al primer bolt) Com ja us deia, la via és vertical i sostinguda i, fins hi tot a les tirades de IV+ , cal escalar concentrat i cercant bé les preses. Un cop a dalt de la paret, cal resseguir a l'esquerra ( sud) el camí fitat que trobem, i que ens conduirà fins els cables que ens"ajuden" a baixar.

Tot i la calor que feia al sol, nosaltres escalant amb folre !!

A les tirades intermitges


En les darreres tirades

El Jordi acabant la via !!


Baixant pels cables que estan una mica precaris.

5 comentaris:

Mingo ha dit...

Joan Felicitats. Via guapa encara que sigui una repetició. Llàstima de la tirada que hi ha abans del bosc, jo crec que alli es podria obrir una variant recte amunt de la reunió la pedra és molt bona i no crec que sigui massa dur.
Salut i a continuar que nosaltres no podem parar

Joan Baraldes ha dit...

Tens raó Mingo, jo, mentres assegurava al Jordi que feia la 7a tirada, també em vaig estar mirant el pany de paret que hi havia a sobre la reunió, i tenia molt bona pinta. Segur que s'hi pot fer una variant molt bona, i més veient lo lletja i descomposta que és aquella tirada.( la unica lletja de la via)

Eduard ha dit...

Bones Joan!! Primer de tot felicitats per la via. No he escalat mai per Collegats i aquesta la tinc a la llista. Però m'ha deixat una mica intranquil això de l'ombra. Quan creus que és la millor època per anar-hi (sobretot per algú extremadament fredolic com jo)? Salut i a seguir endavant!! Per cert, molt xules aquestes sortides amb btt!!

Llorenç ha dit...

Ostres! Felicitats!!! ja es pot esalar a Collegats sense congelar-te? je je je! tinc molt bon record de la via! i veig que vau tenir les mateixes sensacions en tots els llargs, sobre l'equipament i la verticalitat sobretot dels primers llargs que son molt guapos!

Joan Baraldes ha dit...

Eduard, ara es el moment d'anar-hi, ja que d'aquí pocs dies hi farà una calor insoportable !! Varem parlar amb una cordada que estaven al sol ( via Performance) i anaven ben torrats del clatell i ens van dir que hi van passar força calor.
Llorenç, la primera tirada és molt vertical i com que t'agafa en fred, arribar al primer bolt costa més del que sembla abans de començar !!
Via Magnifica !! molt recomenable